Aikuisten perusopetuksen alkuvaihe

Helsingin aikuisopiston peruskoulun aikuisten perusopetuksen alkuvaihe on tarkoitettu opiskelijalle,

  • joka ei vielä pysty aloittamaan päättövaiheen opintoja,
  • joka osaa jo lukea ja kirjoittaa latinalaisilla kirjaimilla (ABC),
  • jonka suomen kielen taito on noin A1.3 ja
  • joka ei ole kotimaassaan suorittanut suomalaista peruskoulua vastaavia opintoja.

Opiskelu alkuvaiheessa

Alkuvaihe kestää niin kauan, että opiskelija voi siirtyä päättövaiheen opintoihin tai kaikki alkuvaiheen kurssit on suoritettu. Alkuvaihe kestää noin puolitoista vuotta (1,5 vuotta). Alkuvaiheen opintoihin sisältyy n. 38-42 kurssia. Yksi kurssi on 28 tuntia. Alkuvaiheessa opiskellaan suomen kielen opintoja, englannin alkeita, matematiikkaa, yhteiskuntaoppia, ympäristö- ja luonnontietoa, terveysoppia sekä ohjausta ja valinnaisia kursseja. Opiskelu on päätoimista. Alkuvaiheessa opetusta on pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin kello 8.40–16 välillä

Erilaisten elämäntilanteiden vuoksi alkuvaiheesta voi siirtyä myös työelämään tai kielikursseille. Ohjauksella pyritään löytämään jokaiselle opiskelijalle sopivin jatkopolku.

Hakeminen

Jos haluat opiskella alkuvaiheessa, täytä sähköinen hakulomake tai tule käymään koulun toimistolla. Opiskelu on maksutonta päätoimisille opiskelijoille.

HUOM! Jos olet TE-palveluiden tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas, varmista ensin omalta virkailijalta, voitko aloittaa opiskelun peruskoulussa!