Peruskoulu Eurooppaan!

Erasmus + liikkuvuushanke

Toteutamme peruskoulussamme Erasmus+ lyhytkestoisen liikkuvuushankkeen ajalla heinäkuu 2023 – elokuu 2024. Hankkeessa koulumme 8 opettajaa, 3 opinto-ohjaajaa sekä yksi hallinnon edustaja osallistuvat Job Shadowing -jaksoille tai täydennyskoulutuskursseille eri puolilla Eurooppaa. Kohdemaiksi ovat valikoituneet Espanja, Italia, Norja, Viro, Irlanti, Kypros ja Unkari.

Hankkeen yleisenä tavoitteena on ymmärtää paremmin omaa työtämme maahan muuttaneiden aikuisten parissa ja löytää uusia keinoja kehittää sitä, jotta oppimistulokset olisivat entistä parempia. Kansainvälisen kokemuksen ja yhteistyön kautta toivomme saavamme uusia ideoita ja näkökulmia opetus- ja ohjaustyöhön sekä hallinnon tarpeisiin. Uskomme, että tutustuminen erilaisiin tapoihin järjestää koulutusta maahan muuttaneille, oppilaitosten toiminnan seuraaminen muualla sekä kokemusten vaihtaminen ulkomaisten kollegojen kanssa auttaa osallistujia löytämään uusia tapoja ja välineitä opetukseen ja ohjaukseen. Pyrkimyksenä on siis parantaa oppilaitoksemme toimintaa, mikä hyödyttää sekä opiskelijoita että koulumme henkilökuntaa.

Jatkossa tältä sivulta löytyy tietoa hankkeemme etenemisestä ja osallistujien kokemuksista, kun Job Shadowing -jaksot ja kurssit toteutuvat. Kuulemisiin!

Euroopan komissio ei vastaa julkaisun sisällöstä.