Esteettömyys

Pääsisäänkäynti

Opistotaloon on kaksi sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti on rakennuksen pihalla Sammonkadulla puolella ja toinen Runeberginkadun puolella. Sisäänkäynneistä vain pääsisäänkäynti on esteetön.

Esteetöntä kulkua varten (esimerkiksi pyörätuolilla tultaessa) pääsisäänkäynnille on kierrettävä talon takana Ilmarinkadulla sijaitsevalle puomille, sillä pihaa reunustaa 10 cm koroke Runeberginkadun puolella. Puomilta soitetaan vahtimestarille, joka avaa puomin. Soittopainike sekä vahtimestarin numero löytyvät puomin vierestä.

Pääsisäänkäynnillä on 7 x porras, yhden korkeus 15 cm, porratasanteen leveys 230 cm ja syvyys 100.

Sisäänkäynnille johtavan rampin leveys on 100 cm.

Ovien leveys 2 x 75 cm, korkeus 225 cm, tuulikaapin syvyys 150 cm.

Opiston toisen sisäänkäynnin Ilmarinkadun puomi. Puomissa on painike, josta voi soittaa vahtimestarille. Vain Ilmarinkadun kautta pääsee ajamaan opiston pihalle.
Ilmarinkadun puomi ja vahtimestarin painike vasemmalla
Opistotalon pihan puoleisten pääovien sisäänkäyntiramppi.
Pääovien ramppi
Pääovien jykevät tammiset ovet. Yksi ovi on auki sisälle, josta näkymä tuulikaappiin.
Pääovien tuulikaappi. Ovien ulkopuolella on ovipuhelin, jolla saa tarvittaessa yhteyden vahtimestariin.

Runeberginkadun sisäänkäynti

6 x porras, muuten samat mitat kuin pääsisäänkäynnissä, mutta tuulikaapissa 4 x porras.

Hissit

Opistolla on kaksi hissiä, joista isompi löytyy pääovista sisään tultaessa heti vasemmalta puolelta. Hissin edessä on riittävästi tilaa pyörätuolin kääntämiseen

Iso hissi: leveys 90 cm, korkeus 210 cm, syvyys 140 cm

Pieni hissi kerrosten 0-1 välillä: leveys 80, korkeus 190 cm, syvyys 110 (ei sovellu pyörätuolikäyttöön)

Hissiaulasta sisältäpäin otettu kuva, näkymä ulko-oville. Hississä tarra, jossa muistutetaan etäisyyksistä. Tuloaulan ilmoitustaulu näkyy vasemmalla puolella. Seinät rauhallisen beessit ja valkoiset.
Hissiaula. Hissiä vastapäätä vahtimestarin tiski. Ison hissin mitat: leveys 90 cm, korkeus 210 cm, syvyys 140 cm.
Vahtimestarin tiski koronasuojineen. Tiskin takana vahtimestari. Pöydillä opiston esitteitä. Vasemmalla hissi ja opiskelija suuntaamassa palo-ovista tunnilleen.
Vahtimestarin tiski, jossa voi tarvittaessa ilmoittautua ja maksaa. Tiskillä on induktiosilmukka.

Toimisto

Opiston toimisto sijaitsee 1. kerroksessa. Toimistokäytävälle kuljetaan lasiovien kautta. Toimistoon johtaa 4 porrasta. Portaissa olevan pyörätuolihissin painoraja on 225 kg. Toimistoasiat, kuten kurssi-ilmoittautumiset ja maksamisen voi hoitaa myös aulan infopisteellä, joka sijaitsee heti oikealla pääovista sisään tultaessa. Toimiston ja aulan infotiskeillä on kiinteä induktiosilmukka.

1. kerroksen aulan pilarissa teksti toimisto ja nuoli vasemmalle. Vasemmalla kuvassa näkyy kierrätysroskakoreja. Matkalla toimistoon palo-ovet.
1. kerroksen aula
Toimistoon johtava porrashissi. Portaikon päässä näkyy toimiston palo-ovet, kylttejä sekä esiteteline. Hissin painoraja 225 kg.
Porrashissi toimistoon. Painoraja 225 kg.

Luokkahuoneet

Luokkien ovilla matalat kynnykset. Tavallisten opetusluokkien tuolit ja pöydät ovat pääasiassa pyörillä varustettuja, mutta pyörättömiä tuoleja on myös saatavilla.

Auditoriossa (1. krs) on kiinteät kalusteet, mutta auditorion yhteydessä olevassa varastossa on siirreltäviä pöytiä, joita voidaan ottaa esiin esimerkiksi pyörätuoliasiakasta varten.

0. kerroksessa olevaan opiskelijoiden oleskelutilaan johtaa ramppi.

Opiskelijoiden olohuoneeseen johtava ramppi vasemmalla, oikealla näkyy hieman olohuoneen mustia ruokapöytiä ja tuoleja sekä naulakko.
Ramppi opiskelijoiden oleskelutilaan 0. kerroksessa.

Ovet

toimisto, leveys 140 cm

käytävä, leveys 100 cm + 40 cm (vasikkaovet)

auditorio, leveys 100 cm

portaikko, leveys 100 cm

luokkahuone, leveys 95 cm

WC:t ja pukuhuoneet

Esteetön, sukupuolineutraali WC sijaitsee 1. kerroksessa sekä 0. kerroksessa. WC:ssä on lastenhoitotaso. 0. kerroksen vessassa on ovikoodi, jonka saa vahtimestarilta. Myös muut vessat ovat sukupuolineutraalit kaikissa muissa paitsi 2. kerroksessa, jossa erikseen naisten ja miesten vessat. Sukupuolineutraali pukuhuone sijaitsee 1. kerroksessa tilassa numero 117. Avaimen tähän pukuhuoneeseen saa vahtimestarilta. Pukuhuoneet naisille ja miehille sijaitsevat kerroksissa 0 ja 5.

Ensimmäisen kerroksen LE-WC kyltteineen.
1. kerroksen esteetön WC sijaitsee toimistokäytävällä lasiovien takana
Esteettömän ja tilavan  WC:n sisustus, korokejakkara ja tavanomainen wc:n kalustus.
1. kerroksen tilavassa ja esteettömässä on WC:ssä korokejakkara ja lastenhoitopöytä.
Nollakerroksen pukuhuoneessa on siniset, keltaiset ja vaaleanpunaiset kaapit ja isot mustat avaimenperät. Avaimenperällä voi avata oven tai painaa hissin nappulaa ilman, että tarvitsee kädellä koskea.
0. kerroksen pukuhuoneissa lukittavat kaapit. Pyydä pukuhuoneen ovikoodi vahtimestarilta tai toimistosta.