Luonto- ja veneilykurssit

Luontokursseilla on tarjolla lyhytkursseja puutarhan tai parvekeviljelyn konsteista kukkakimppujen valmistukseen. Veneilykursseilla opit perusteita, navigoimaan ja käyttämään VHR-radiota.

Luonto- ja veneily

Puutarhakurssit

Puutarhakursseilla tutustutaan esimerkiksi kompostointiin, huonekasvien hoitoon, kotipihan parhaisiin syysvinkkeihin sekä parvekeviljelyyn. Kukkakimppukursseilla tehdään ihastuttavia ja ilmeikkäitä kimppuja.

Retkeilykurssit

Opisto järjestää supersuosittua Tähtäimessä Huippuvuoret -kurssia. Käytännön vaellusharjoitusten lisäksi kurssi sisältää mm. Huippuvuorilla välttämättömät keitin-, meripelastautumis-, ase- ja ampumakoulutukset.

Veneily- ja merenkulkukurssit

Veneilyn perusteet -kurssilla tarjotaan tiedot ja taidot oman veneilyharrastuksen aloittamiseen turvallisesti. Meri-VHF-puhelinkurssilla paneudutaan puhelimen käyttöön käytännöllisen harjoittelun kautta. Navigointikurssilla käydään läpi meriteiden säännöt, merikartta ja sen käyttö, viitoitusjärjestelmä, merimerkit, elektroninen navigointi, koordinaatit, suunta ja matka, kompassioppi, väistämissäännöt sekä muuta hyödyllistä. Heti kurssin päätteeksi on mahdollisuus suorittaa Trafin auditoiman koulutusjärjestelmän mukainen navigointitentti. Lue lisää veneilykursseista.

“Uusia asioita avaavat lyhytkurssit ovat erinomainen tapa saada tietoa ja virkistystä eivätkä vaadi suuria aikataulujärjestelyjä. ”

Opiskelija

Luonto ja veneily

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.