Musiikin kurssit

Musiikinkursseista löytyy kursseja sekä vasta-alkajille että pidempään opiskelleille. Tarjolla on laulua, soiton opiskelua, musiikki-improvisaatiota ja musiikin teoriaa. Kursseja on myös senioreille ja lapsille.

Musiikin kurssit

Soitinkurssit, bändikurssit

Musiikin kursseilla voit oppia soittamaan erilaisia soittimia kuten kitaraa, mandoliinia, pianoa, ukulelea tai viulua. Voit myös osallistua bändikursseille, joissa harjoitellaan yhtyesoiton perusteita rennolla otteella. Lue lisää bändikursseista ja pianokursseista.

Kuorot

Opiston valikoimassa on erilaisia kuoroja. Kamarikuoro Helaossa harjoitellaan tavoitteellisesti klassisen musiikin kuoro-ohjelmistoa. Muita kuoroja ovat mm. Naiskuoro Femail Singers, Popular Music Choir in English ja Procantus.

Klassisen laulun kurssit

Klassisen laulun kursseilla lauletaan yksin ja yhdessä tai parin kanssa. Kursseilla harjoitellaan erilaisia hengitys- ja ääniharjoituksia ja tutustutaan monipuolisesti klassisen laulun ohjelmistoon. Lue lisää klassisesta laulusta.

Laulujen sanoitus

Laulunkirjoituskurssilla kirjoitetaan omia kappaleita, tutustutaan erilaisiin kirjoitustekniikoihin ja harjoitellaan lyriikoiden kirjoittamista.

Laulun ryhmäopetus

Laulun ryhmäopetuksen kursseilla tutustutaan äänenmuodostuksen perustekniikoihin ja lauletaan yhdessä erityylisiä kevyen musiikin kappaleita. Valikoimassa on syksyllä Tahdon laulaa! -kurssi, Suomipopin ja -rockin helmet -laulukurssi ja Jazzlaulun perusteet.

Kansanlaulun kursseilla tutustutaan tiiviisti kansanlaulun eri tyyleihin ja alueellisiin perinteisiin. Kursseilla kuljetaan mm. kappale kerrallaan menneisyydestä nykypäivään aina muinaisista loitsuista ja runolauluista uudempiin polskiin sekä rekilauluihin päätyen nykykansanmusiikin klassikoihin.

Lauluyhtye

Kurssilla tutustutaan eri laulutyyleihin ja harjoitellaan moniäänistä stemmalaulua.

Muskarit

Helsingin aikuisopiston tarjonnassa on laaja valikoima musiikin kursseja lapsille ja perheille. Tarjolla on vauvamuskareita, perhemuskareita ja satumuskareita. Muskareissa sukelletaan musiikin maailmaan tarinoiden siivittäminä. Muskarit tuovat musiikin iloa ja hauskaa yhdessäoloa ryhmässä, erityisesti vanhemman ja lapsen välillä. Muskarit vahvistavat lapsen ja vanhemman välistä positiivista vuorovaikutussuhdetta.

Musiikinteorian kurssit

Musiikinteorian kursseilla opiskellaan musiikinteorian perusteita soittamisen, laulamisen, säveltämisen sekä laulunkirjoittamisen lähtökohdista.

Musiikin kurssit senioreille

Opisto tarjoaa myös musiikinkursseja, jotka ovat suunniteltu erityisesti senioreille. Seniorilaulukurssilla lauletaan kansanlauluja, iskelmiä ja laulelmia. Senioreille on myös laulutekstien kirjoituskurssi, jossa opetellaan lauluntekstin muotoa ja kirjoitustyylejä.

Pop-jazz

Pop-jazzlaulun paritunneilla mm. valmistetaan pop-tyylinen kappale, jota työstetään opettajan kanssa. Jazzlaulun perusteet -kurssilla opetellaan tyylille ominaista ilmaisua ja äänenkäyttöä jazz-standardeja laulamalla.

“Todella hyvä ja rento kitarakurssi! Tunneille on helppo tulla eikä tarvitse jännittää erikseen esim. yksilösuorituksia tms. Opettajalla rento ote kurssilla ja se luo hyvän ilmapiirin oppimiselle! Osallistujamäärä oli myös hyvä kurssilla – ei liikaa eikä liian vähän osallistujia.”

Opiskelija

musiikki

Meille on helppo tulla

Opiston tilat sijaitsevat hyvien liikenneyhteyksien varrella, kursseille on helppo tulla. Kurssit pidetään opistotalolla Runeberginkadulla tai Helsingin keskustassa Annankadulla.

Opintoneuvonnasta saat apua kurssivalinnoissa ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä. Ota rohkeasti yhteyttä, niin löydetään yhdessä juuri sinulle sopiva kurssi!

Kurssi-info

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Soittimet tulee jokaisen tuoda mukanaan tunnille.

Bändikursseilla on valmiina äänentoistotekniikka, kaksi kitara- ja yksi bassovahvistin, rummut, sähköpiano ja kosketinsoitin, yksi basso-, sähkö- ja akustinen kitara.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä esimerkiksi Zoomilla. Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja tunnille voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti etäopetustunnille.