Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > YKI

Yleinen kielitutkinto, Suomen kieli, keskitaso (YKI 3–4)

Yleinen kielitutkinto arvioi aikuisten kielitaitoa. Yleisessä kielitutkinnossa sinä voit testata, miten hyvin puhut, kirjoitat ja ymmärrät suomea. Jos haluat hakea Suomen kansalaisuutta, tarvitset todistuksen suomen tai ruotsin kielen taidosta. Kielitaidon voit osoittaa yleisen kielitutkinnon keskitason testillä. Testissä arvioidaan sekä suullista että kirjallista kielitaitoa (tekstin ymmärtämistä, kirjoittamista, puheen ymmärtämistä ja puhumista). Kaikki testin osat suoritetaan samana päivänä. Tutkintotehtävien ohjeet ovat suomen kielellä. Tutkinto kestää noin 5 tuntia. Lue lisää Opetushallituksen sivuilta.

Ilmoittautuminen YKI-testiin:

Seuraavat testit:

Lauantai 9.11.2019 Testi on täynnä.

Lauantai 25.1.2020 Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 2.12. klo 10. Ilmoittautua voi vain internetissä. Ilmoittautua ei voi toimistossa, puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeellä.

Testi maksaa 123 €. Maksua ei palauteta, jos perut testin. Testimaksua ei palauteta vaikka pääsisit läpi aikaisemmasta YKI-testistä. Maksua ei voi siirtää toiselle henkilölle eikä seuraavaan testiin. Saat sähköpostissa tietoa noin kaksi viikkoa ennen testipäivää. Viestissä on ohjeita YKI-testiä varten ja kellonaika, milloin sinun pitää tulla testiin.

Ilmoittautuminen verkossa.

Lauantai 28.3.2020. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 3.2. klo 10

Lauantai 23.5.2020. Ilmoittautuminen alkaa maanantaina 20.4. klo 10

Ohjeita ja harjoituksia YKI-testiä varten

Ohjeita ja harjoituksia löydät täältä.

Helsingin aikuisopistossa järjestettävät YKI-kurssit:

Katso Suomen kurssit tästä.

YKI-testin tutkintomaksu ei sisälly kurssimaksuun, vaan se maksetaan testiin ilmoittautuessa. Vaikka sinulla olisi paikka YKI-kurssille, sinun pitää ilmoittautua YKI-testiin erikseen. Kurssipaikka ei ole automaattinen paikka YKI-testiin. YKI-tutkintomaksu on 123 €. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.