Search Etusivu Toggle Menu
Home Search
Helsingin aikuisopisto > YKI

Yleinen kielitutkinto, Suomen kieli, keskitaso (YKI 3–4)

Yleinen kielitutkinto arvioi aikuisten kielitaitoa. Yleisessä kielitutkinnossa sinä voit testata, miten hyvin puhut, kirjoitat ja ymmärrät suomea. Jos haluat hakea Suomen kansalaisuutta, tarvitset todistuksen suomen tai ruotsin kielen taidosta. Kielitaidon voit osoittaa yleisen kielitutkinnon keskitason testillä. Testissä arvioidaan sekä suullista että kirjallista kielitaitoa (tekstin ymmärtämistä, kirjoittamista, puheen ymmärtämistä ja puhumista). Kaikki testin osat suoritetaan samana päivänä. Tutkintotehtävien ohjeet ovat suomen kielellä. Tutkinto kestää noin 5 tuntia. Lue lisää Opetushallituksen sivuilta.

Ohjeita ja harjoituksia YKI-testiä varten

Ohjeita ja harjoituksia löydät täältä.

Seuraavat tutkinnot järjestetään Helsingin aikuisopistolla:

Lauantai 6.4.2019: Täynnä.

Lauantai 18.5.2019: Ilmoittautuminen alkaa 15.4. klo 10. Ilmoittautua voi vain internetissä, linkki tulee tälle sivulle ennen ilmoittautumisen alkua. Ilmoittautua ei voi toimistossa, puhelimitse, sähköpostilla tai kirjeellä. YKI-testi on maksettava heti. Testi maksaa 123 €. Maksua ei palauteta, jos perut testin. Testimaksua ei palauteta vaikka pääsisit läpi aikaisemmasta YKI-testistä. Maksua ei voi siirtää toiselle henkilölle eikä seuraavaan testiin. Lue tarkkaan, mitä vahvistusviestissä lukee. HUOM! Jos saat varasijan, älä maksa! Toimisto ilmoittaa sinulle, jos saat paikan.

Jos sinulla ei ole kansalaisuutta, valitse lomakkeella kohtaan kansalaisuus ”Muu – ei tiedossa”. Internet-ilmoittautumiseen tarvitaan suomalainen henkilötunnus. Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein, myös sähköposti. Saat sähköpostissa tietoa noin kaksi viikkoa ennen testipäivää. Viestissä on ohjeita YKI-testiä varten ja kellonaika, milloin sinun pitää tulla testiin.

Helsingin aikuisopistossa järjestettävät YKI-kurssit:

Katso Suomen kurssit tästä.

YKI-testin tutkintomaksu ei sisälly kurssimaksuun, vaan se maksetaan testiin ilmoittautuessa. Vaikka sinulla olisi paikka YKI-kurssille, sinun pitää ilmoittautua YKI-testiin erikseen. Kurssipaikka ei ole automaattinen paikka YKI-testiin. YKI-tutkintomaksu on 123 €. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.