Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Ajankohtaistietoa turvallisen opiskeluympäristön varmistamiseksi

Ajankohtaistietoa turvallisen opiskeluympäristön varmistamiseksi

Ajankohtaista (päivitetty 30.3.2021)

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on jatkanut voimassa olevia rajoituksia huhtikuun loppuun asti. Helsingin aikuisopiston toiminnan kannalta rajoitukset aiheuttavat seuraavia toimenpiteitä:

Kurssisi käynnistyy etäopetuksena, jos kurssin tiedoissa verkkosivuilla lukee ”Jos lähiopetus ei ole mahdollista koronarajoitusten takia, tämä kurssi järjestetään etäopiskeluvälinein”. Siinä tapauksessa saat opettajaltasi etäopiskelulinkin sähköpostiisi. Mikäli et ole saanut opettajaltasi yhteydenottoa tai linkkiä kurssisi alkua edeltävänä päivänä, ole yhteydessä opistoon toimisto@helao.fi. Tarkista myös roskaposti. Koronatilanteen ja viranomaisten salliessa kurssi jatkuu normaalisti lähiopetuksena.

Yksilöopetusta sekä yleisiä kielitestejä voidaan järjestää opiston tiloissa Runeberginkadulla tai Annankadun liikuntatiloissa turvallisuusasiat huomioon ottaen.

Muut kurssit siirretään pidettäväksi myöhemmin ja opiskelijoihin ollaan yhteydessä muutoksista.

Lisätietoja saat toimistosta toimisto@helao.fi.

Turvallinen opiskeluympäristö

Helsingin aikuisopisto pyrkii kaikin tavoin takaamaan turvallisen oppimiskokemuksen opiston tiloissa koronaviruspandemian vallitessa.

Opisto esittää opiskelijoilleen vahvan suosituksen kasvomaskin tai pisarasuojan eli visiirin käytöstä opiston tiloissa tuntien aikana ja talossa liikuttaessa. Olemme syyslukukauden 2020 alusta lähtien velvoittaneet opettajamme käyttämään kasvomaskia tai suojavisiiriä jokaisella opetuskerralla, mikäli riittävää turvaväliä ei voi pitää. Suojamaskien ja -visiirien käyttö hidastaa epidemian leviämistä ja suojaa riskiryhmiä. Huolehtimalla suojautumisesta edistämme opiston lähiopetuksen jatkomahdollisuutta koko lukukauden ajan.

Käsienpesu ja turvavälit ovat tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja. Käsidesiä on saatavilla opiston tiloissa kaikissa kerrosauloissa. Pöytä- ja tuolijärjestelyillä huolehditaan turvaväleistä luokkatiloissa.

Siivousta on tehostettu ja opiston wc-tilat, kaiteet, kahvat ja muut kovassa käytössä olevat pinnat on käsitelty Nanoksi Finland -yrityksen valokatalyysipinnoitteella, joka tekee pinnoista antimikrobisia.

Muistathan pyrkiä myös omalta osaltasi ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Älä tule opiston tiloihin, jos sinulla on flunssan tai muun sairauden oireita ja huomioi THL:n ohjeet julkisissa tiloissa liikkuessasi. Toimi vastuullisesti THL:n suositusten mukaisesti:

  • Pese kädet saippualla. Käsien pesu on paras tapa suojautua koronavirukselta. Pese kätesi huolellisesti ja usein: aina ennen kuin syöt, ja kun tulet ulkoa, kaupasta tai vessasta. Jos et voi pestä käsiäsi, käytä alkoholipohjaista tai muuta kemikaaliviranomaisen hyväksymää käsihuuhdetta.
  • Yski hihaan tai kertakäyttöliinaan. Ehkäiset viruksen leviämistä kun suojaat suusi ja nenäsi kertakäyttöliinalla kun yskit tai aivastat. Heitä liina käytön jälkeen roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, suojaa suusi ja nenäsi hihalla. Voit halutessasi käyttää suu-nenäsuojusta.
  • Pidä vähintään 2 metriä etäisyyttä. Säilytä vähintään kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin, koska virus tarttuu useimmiten lähikontaktissa. Jos lähikontaktia ei voida välttää, pese kätesi saippualla ja vedellä välittömästi kontaktin jälkeen.
  • Jos saat oireita, tee oirearvio tai soita. Koronaviruksen aiheuttamia oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli tai äkillinen haju- ja/tai makuaistin menetys. Jos sinulla on oireita, tee oirearvio osoitteessa Omaolo.fi tai soita terveydenhuoltoon.
  • Jos sairastut, noudata lääkärin ohjeita. Jos tartunta on varmistettu, pysy kotona vähintään 10 vuorokauden ajan. Jos sinulla on oireita vielä 10. päivänä tai sen jälkeen, pysy kotona, kunnes olet ollut oireeton vähintään 5 vrk. Noudata lääkärin ohjeita.
  • Huolehdi itsestäsi ja läheisistäsi. On normaalia, että koronavirus aiheuttaa huolta. Omaa ja läheisten hyvinvointia voi pitää yllä vaalimalla hyviä arkirutiineita, terveitä elintapoja sekä tekemällä asioita, jotka tuottavat iloa.

Riskiryhmään kuuluvien tulee epidemian aikana välttää lähikontakteja, eikä lähiopetukseen osallistumista siksi suositella heille. Tutustu tarkemmin vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin.

Seuraamme viranomaisten tiedotusta ja päivitämme ohjeistusta tarvittaessa. Lue lisää ajantasaista tietoa koronaviruksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: thl.fi/koronavirus.