Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Töölöntullissa uudet maalaukset

Töölöntullissa uudet maalaukset

Helsingin aikuisopiston AULAgalleriassa Töölöntullissa avautuu jälleen taideharrastajien näyttely. Esillä on kahden ”Maalauskoulu United” -maalausryhmän töitä.

Kuvataiteen harrastajat ovat ahkeroineet taidemaalari, TaM Merja Salonen Di Giorgion johdolla syyskuusta lähtien kahdessa ryhmässä. Kurssilla on työskennelty työpajan tapaan, kukin on saanut henkilökohtaista valmennusta teorian lisäksi. Iltakurssilla on maalattu elävää mallia, asetelmia tai etsitty aihe omasta mielikuvituksesta. Värioppi on kerrattu ja kurssilaiset ovat toteuttaneet luovuuttaan eri tekniikoin: öljy, akryyli, pastelli, akvarelli, sekatekniikka ja kollaasi.

Maalarit osallistuivat syksyllä myös lavastamiseen. Aikuisopiston Aika-teatterin Louhi-näytelmään muutamat kurssilaiset maalasivat lavasteita ja muotokuvia, joista osa on myös näyttelyssä esillä.

Taiteilija Merja Salonen Di Giorgio on opettanut Helsingin aikuisopistossa kymmenkunta vuotta, minkä lisäksi hän pitää kesäisin maalauskursseja Italiassa. Nykyisistä oppilaista monet ovat maalanneet aikuisopiston kursseilla viisi-kuusi vuotta hänen johdollaan, muutamat ovat tuoreempia ohjattavia.

Satu Hovitie Töölöstä on maalannut aikuisopistossa lähes parikymmentä vuotta.

-Maalaus on minulle pään tyhjennystä, irrottautumista. Kun tänne tulee, muut asiat häviävät mielestä ja voi keskittyä miettimään luovuuteen liittyviä asioita. On kiva keskittyä asioihin, jotka eivät liity arkeen, työhön, kaupallisuuteen jne., vaan ovat ihan muuta, Satu Hovitie aprikoi.

Nykyinen opettaja on hänelle jo neljäs. Satu Hovitie ei ollut aiemmin maalannut, vaikka harrastus oli aina kiinnostanut häntä, mutta aikaa ei tahtonut löytyä. Nyt hän pystyy antamaan harrastukselle yhden illan viikossa.

-Olen myös kehittynyt tässä koko ajan, hän arvioi.

Näyttely on avoinna AULAgalleriassa 18.3. – 15.4. 2016, kun aikuisopisto on muutoinkin avoinna: ma-to klo 8 – 20.00, pe klo 8 -18 ja la-su klo 10 – 15.00 osoitteessa Töölöntullinkatu 8. Opisto on suljettu pitkäperjantaina 25.3. ja pääsiäismaanantaina 28.3.
Yhteystiedot:

Kuvataideaineiden vastaava opettaja KuM, Juha Okko okko@helao.fi / 09-41500 334 ja Maalauskoulu-ryhmän opettaja, TaM, Merja Salonen Di Giorgio mail@merjasalonen.net

Kari Talvitie: Turvassa?
Heli Hätönen: Sisarukset I