Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Tähtäimessä Huippuvuoret 2017

Tähtäimessä Huippuvuoret 2017

Hyvinkään opisto ja Helsingin aikuisopisto järjestävät keväällä 2017 uuden Tähtäimessä huippuvuoret -kurssin. Kurssi valmentaa osallistujat huippuvuorilla toteutettavaan ”Jääkarhunkierros” -vaellukseen.

Kurssilla valmistaudutaan käytännön taidoin sekä psyykkisesti ja fyysisesti viikon mittaiseen vaellukseen Huippuvuorilla. Huippuvuoret on Norjan hallintoalueeseen kuuluva saariryhmä Pohjoisella Jäämerellä 78. leveyspiirin tuntumassa. Tähtäimessä Huippuvuoret -valmennuskurssi on kahden kansalaisopiston yhteisprojekti: Helsingin aikuisopiston ja Hyvinkään opiston.

Peruskoulutukseen kuuluu:

  • Pelastautuminen kylmästä vedestä lauttaan ja helikopteriin
  • Ase- ja ampumakoulutus (jääkarhuvaara)
  • Turvallisuus ja eräensiapu
  • Teoriatietoa Huippuvuorista
  • Monipuolista käytännön tutustumista retkeilyyn
  • Kaksi harjoitusvaellusta

Kurssin ja vaellukset tarkemmat tiedot löytyvät alta.

Tähtäimessä Huippuvuoret -kurssi

Tähtäimessä Huippuvuoret – kurssi on tarkoitettu perusterveille, normaalikuntoisille, retkeilystä kiinnostuneille aikuisille. Kurssi antaa valmiudet osallistua kesävaelluksille arktisilla alueilla. Kurssille osallistuminen ei edellytetä aiempaa vaelluskokemusta.

Kurssin järjestävät: Helsingin aikuisopisto ja Hyvinkään Opisto
Kurssin vetäjät: eräopas Minna Salminen ja eräopas Kimmo Kiimalainen

Kurssitapaamiset 2017

Aika         Paikka         Sisältö

pe 13.1. Meriturva, Lohja: Pelastautuminen
la 11.2. Helsingin Aikuisopisto: Turvallisuus, varusteet
la 11.3. Stone Gallery, H:linna: Geologia, fossiilit, retkiruokailu
la 8. – su 9.4. Nuuksio, Espoo: Harjoitusvaellus, varusteiden testaus
la 13.- su 14.5. Liesjärvi, Tammela: Näyttövaellus (pakollinen)
la 10.6. Karkkila: Ampumaharjoitukset, ensiapu

Hinta: 560€  (ei sisällä varusteita)

Kurssille ilmoittautuminen:

Kurssille ilmoittaudutaan opistojen kotisivujen kautta. Kummallakin opistolla on 16 opiskelupaikkaa tarjolla. Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu kurssille täällä.

Lisätietoja:

Helsingin Aikuisopisto & Hyvinkään Opisto

Kurssihinta ei kata itse matkaa: matka on maksettava erikseen. Kurssimaksu sisältää kurssiin sisältyvät vierailut, koulutukset, ohjauksen ja opastuksen, aseiden vuokran, jne. Kurssimaksu ei myöskään sisällä matkakuluja Suomessa eikä esim. retkeilyvälineitä. Varusteet vaelluksiin kukin hankkii itse opettajien ohjeiden mukaan.

 

Jääkarhunkierros 2017 -vaellus

Jääkarhunkierros 2017 – vaellus on Tähtäimessä Huippuvuoret – kurssin suorittaneille tarkoitettu ainutlaatuinen n. 50 km pituinen, 6 päivää kestävä rinkkavaellus Huippuvuorilla.

Vaelluksen järjestävät: eräopas Minna Salminen (Helltrek) ja eräopas Kimmo Kiimalainen (Morgam)

Vaelluksen ajankohta:

ke 19.7. – ma 24.7. tai ke 26.7. – ma 31.7.

Vaellus alkaa ja loppuu Longyearbyeniin. Osallistuja on itse vastuussa matkajärjestelyistään. Osallistujia kehotetaan saapumaan Longyearbyeniin viimeistään vaellusta edeltävänä päivänä ja varaamaan paluumatkan aikaisintaan vaellusta seuraavana päivänä.

Yhdelle vaellukselle mahtuu 16 osallistujaa + 2 opasta. Mikäli osallistujia on tarpeeksi, järjestetään kaksi vaellusta.

Hinta:

Vaellus 1.163€ + vakuutustakausmaksu 340€ – 543€ (riippuu osallistujamäärästä, palautetaan pelastusevakuoinneilta vältyttäessä)
Vaellus maksetaan kahdessa erässä; 1. erä maaliskuussa 2017 ja 2.erä toukokuussa 2017
Hintaan ei sisälly: lennot, majoitus Longyearbyenissä, vaellusruuat
Vaellukselle varataan paikka Tähtäimessä Huippuvuoret – kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä.

Reittikuvaus:

Retkikunta kuljetetaan veneillä Longyearbyenistä (hallinnollinen keskus) Billefjorden-vuonon luoteisrannalla sijaitsevaan Skansbukta-lahteen. Venematkaa kertyy noin 35 km. Skansbuktassa rantaudutaan Skansdalselva-joen suistoon, mistä retkikunta vaeltaa Jotunfonnajäätikön myötäpäivään kiertäen Pyramidenin kaupunkiin. Kokonaismatkaksi tulee noin 50 km. Päivämatkojen pituus on noin 10 km. Paikoitellen maasto on hyvin vaativaa ja nousut/laskut jyrkkiä.  Pyramidit on hylätty kaivoskaupunki, joka oli aikoinaan maailman pohjoisin kaupunki. Se toimi Huippuvuorilla Neuvostoliiton ja sittemmin Venäjän kaivostoiminnan hallinnollisena keskuksena. Pyramideilta retkikunta noudetaan venekyydillä takaisin Longyearbyeniin.

Retkikuntalaisilta edellytetään hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Jääkarhunkierros on täysi  5 päivän rinkkavaellus erittäin vaativissa oloissa ilman keskeytysmahdollisuutta (paitsi hätätapauksessa).

Lisätietoja:

Minna Salminen 050-5967230
Kimmo Kiimalainen 040-5576432