Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > AULAgalleria: Sardinia

AULAgalleria: Sardinia

Ami Ilomäki / Leena Jäntti / Eine Kankkunen / Leena Kontunen / Tellu Markkanen / Pia Niemi / Gina Sundgrén / Ritva Suvanto / Tuulikki Terho / Riitta Turunen

Taiteilijat ovat aina matkustaneet ulkomaille saamaan vaikutteita, katsomaan historiallisia maalauksia alkuperäisissä ympäristöissään, irrottautuakseen. Matka mahdollistaa keskittymisen maalaamiseen ilman jokapäiväisiä toimia. 1500-luvulta lähtien Italia on ollut pohjoiseurooppalaisille taiteilijoille tärkein Grand Tour -kohde. Tätä perinnettä nykyään jatkavat erilaiset taiteilijaresidenssit ja maalauskurssit ulkomailla.

Kuvataiteilija Merja Salonen Di Giorgio on vetänyt maalauskursseja Italiassa suomalaisille yli 10 vuoden ajan. On käyty Sorrentossa ja arkeologisilla kohteilla, Sisiliassa, ”Napoleonin” Elballa, Pohjoisessa Como-järvellä… Matkalla nautiskellaan ulkona maalaamisesta, hyvästä ruoasta, kulttuurikohteitakaan unohtamatta. Kurssit ovat kaikille avoimia. Jokainen maalaa omista lähtökohdistaan. Voi olla maalaamisharrastusta vasta aloittelemassa tai jo pitkään maalannut. Tärkeintä on pysähtyä ja kokea paikkaa, tutkia sitä maalaamalla. Paperille voi siirtyä vain sellaista, minkä on havainnut, siksi tarkkaan katsominen ja havainnoiminen ovat tärkeitä. Keskittyessä aika unohtuu.

Toukokuussa 2017 kohteena oli Sardiniassa oleva Pula-niminen kylä meren rannalla. Pääskyset konsertoivat kovaäänisesti maalareiden iloksi hotellin kukkaisessa puutarhassa. Oli mahdollista maalata vapaasti omista tai annetuista aiheista. Tutkittiin valööreja eli tummuuskontrasteja, tehtiin herbaariota maalaamalla, kokeiltiin maalata rannalta löytyneillä kasvinosilla, ”sudeilla”. Välillä pulahdettiin Välimereen.

Tässä näyttelyssä on esillä tuona Sardinian viikkona syntyneitä maalauksia. Kaikkien näyttelyssä olevien maalausten tekniikkana on akvarelli, ellei teostiedoissa toisin mainita.

Seuraavana kohteena on renessanssistaan tunnettu Ferraran kaupunki pohjoisitaliassa loppukeväästä 2018.

Lisätietoja: Merja Salonen Di Giorgio / 040-848 3612 / mail@merjasalonen.net

Aula Galleria

näyttely avoinna 17.1.-13.2.2018 opiston aukioloaikoina: ma-pe 8-19.30, la 9-15, su 10-15

Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki