Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Peruskoulu > Perusopetuksen alkuvaihe

Helsingin aikuisopiston peruskoulun aikuisten perusopetuksen alkuvaihe on tarkoitettu opiskelijalle,

  • joka ei vielä pysty aloittamaan päättövaiheen opintoja,
  • joka osaa jo lukea ja kirjoittaa latinalaisilla kirjaimilla (ABC),
  • jonka suomen kielen taito on noin A1.3 ja
  • joka on täyttänyt 18 vuotta eikä ole kotimaassaan suorittanut suomalaista peruskoulua vastaavia opintoja.

Alkuvaihe kestää niin kauan, että opiskelija voi siirtyä päättövaiheen opintoihin. Noin vuoden (1 v) kestäviin opintoihin sisältyy 38-42 kurssia (à 28 tuntia) suomen kielen opintoja, englannin alkeita, matematiikkaa, yhteiskuntaoppia, ympäristö- ja luonnontietoa, terveysoppia, kädentaitoja sekä ohjausta ja valinnaisia kursseja.

Erilaisten elämäntilanteiden vuoksi alkuvaiheesta voidaan siirtyä myös (väliaikaisesti) työelämään tai kielikursseille. Ohjauksella pyritään löytämään jokaiselle opiskelijalle sopivin jatkopolku.

Hakeminen

Helsingin aikuisopiston peruskouluun voit hakea milloin vaan, mutta haku on kiinni 12.6.-31.8.2019. Koulutukset alkavat kuitenkin yleensä joko elokuussa tai tammikuussa, ja niistä ilmoitetaan etukäteen eri medioissa. Mikäli hakusi ei kohdistu näihin elo- tai tammikuussa alkaviin koulutuksiin, jäät jonotuslistalle, josta sinut tarvittaessa kutsutaan testiin ja koulutukseen.

Voit hakea peruskouluun joko sähköisesti tästä linkistä: https://helao.inschool.fi/browsecourses tai peruskoulun toimistossa osoitteessa Mannerheimintie 114, 00250 Helsinki.

Opiskelu on maksutonta päätoimisille opiskelijoille.

HUOM! TE-toimiston asiakkaana olevan henkilön pitää varmistaa TE-toimistosta, että hän voi aloittaa opiskelun.