Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Peruskoulu > Peruskouluun hakeminen

Hakeminen

Helsingin aikuisopisto on yksi Suomen suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista. Opisto ylläpitää aikuisille maahanmuuttajille suunnattua peruskoulua, johon kuuluu alkuvaiheen lukutaitovaihe, alkuvaihe ja päättövaihe. Voit hakea peruskouluun, jos  sinulla ei ole peruskoulutusta omasta kotimaasta tai Suomesta. Voit katsoa myös suomen kielen kielitaitovaatimukset alkuvaiheeseen ja päättövaiheeseen.

Helsingin aikuisopiston peruskouluun voit hakea milloin vaan. Koulutukset alkavat kuitenkin yleensä joko elokuussa tai tammikuussa, ja niistä ilmoitetaan etukäteen eri medioissa sekä opiston omilla kanavilla. Mikäli uusia koulutuksia ei ole alkamassa tai koulutukset ovat täynnä, jää hakemus odottamaan kutsua seuraavaan testiin ja mahdollisesti koulutukseen.

Opiskelun voi aloittaa sovitusti lukutaitovaiheesta, alkuvaiheesta tai päättövaiheesta. Se perusopetuksen koulutusmuoto, jossa aloitat, määritellään haastattelun ja kielitaitotestin perusteella. Kaikki testissä olleet saavat tiedon opiskelupaikasta, varasijasta tai hylkäyksestä kirjeenä kotiin.

Voit hakea peruskouluun sähköisesti. Täytäthän hakemuksen huolellisesti! Emme ota tällä hetkellä vastaan paperisia hakemuksia. Jos tarvitset apua hakemuksen kanssa, voit olla yhteydessä toimistoon numeroon 0503001817 tai peruskoulu@helao.fi.  Apua saa myös opiston toimistolla tiistaina ja torstaina. Tarkista aukioloajat täältä. Autamme mielellämme!

Järjestämme seuraavan kerran pääsykokeet lokakuun aikana. Pyrimme aloittamaan alkuvaiheen ja päättövaiheen ryhmät marraskuussa 2021. Kutsumme hakijoita kokeeseen hakujärjestyksessä.

 

Peruskoulun hakemus:

https://helao.inschool.fi/browsecourses

 

Jos olet TE-toimiston asiakas, on hyvä sopia vastuuvirkailijasi kanssa etukäteen koulutukseen hakemisesta.

Peruskoulu käyttää Primus -järjestelmää opiskelijatietojen hallinnassa. Ohjelman rekisteriseloste löytyy täältä: Rekisteriseloste Visma InSchool Primus