Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Peruskoulu > Peruskouluun hakeminen

Hakeminen

Helsingin aikuisopisto on yksi Suomen suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista. Opisto ylläpitää aikuisille maahanmuuttajille suunnattua peruskoulua.

Helsingin aikuisopiston peruskouluun voit hakea milloin vaan, mutta haku on suljettu 12.6.-31.8.2019.

Koulutukset alkavat yleensä joko elokuussa tai tammikuussa, ja niistä ilmoitetaan etukäteen eri medioissa. Mikäli uusia koulutuksia ei ole alkamassa tai koulutukset ovat täynnä, jäät jonotuslistalle, josta sinut tarvittaessa kutsutaan testiin ja mahdollisesti koulutukseen. Kaikki testissä olleet saavat tiedon opiskelupaikasta, varasijasta tai hylkäyksestä kirjeenä kotiin.

Voit hakea peruskouluun joko sähköisesti tästä linkistä: https://helao.inschool.fi/browsecourses tai peruskoulun toimistossa osoitteessa Mannerheimintie 114, 00250 Helsinki. Voit myös tulostaa hakulomakkeen ja tuoda koulun toimistoon, skannata sähköpostilla osoitteeseen peruskoulu@helao.fi tai lähettää postitse osoitteeseen Töölöntullinkatu 8, 00250 Helsinki. Hakulomake on kuitenkin suljettu 12.6.-31.8.2019 eikä hakemuksia oteta vastaan haun ollessa suljettu.

Jos olet TE-toimiston asiakas, on hyvä sopia vastuuvirkailijasi kanssa etukäteen koulutukseen hakemisesta.

Voit hakea peruskouluun, jos olet täyttänyt 18 vuotta, eikä sinulla ole peruskoulutusta omasta kotimaasta tai Suomesta. Opiskelun voi aloittaa sovitusti lukutaitovaiheesta, alkuvaiheesta tai päättövaiheesta. Se perusopetuksen koulutusmuoto jossa aloitat, määritellään haastattelun ja kielitaitotestin perusteella.

Peruskoulu käyttää Primus -järjestelmää opiskelijatietojen hallinnassa. Ohjelman rekisteriseloste löytyy täältä: Rekisteriseloste Visma InSchool Primus