Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Peruskoulu > Peruskouluun hakeminen

Hakeminen

Helsingin aikuisopisto on yksi Suomen suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista. Opisto ylläpitää aikuisille maahanmuuttajille suunnattua peruskoulua.

Helsingin aikuisopiston peruskouluun voit hakea milloin vaan. Koulutukset alkavat kuitenkin yleensä joko elokuussa tai tammikuussa, ja niistä ilmoitetaan etukäteen eri medioissa. Mikäli uusia koulutuksia ei ole alkamassa tai koulutukset ovat täynnä, jäät jonotuslistalle, josta sinut tarvittaessa kutsutaan testiin ja mahdollisesti koulutukseen. Kaikki testissä olleet saavat tiedon opiskelupaikasta, varasijasta tai hylkäyksestä kirjeenä kotiin.

Voit hakea peruskouluun sähköisesti tästä linkistä: https://helao.inschool.fi/browsecourses. Emme ota tällä hetkellä vastaan paperisia hakemuksia. Täytäthän hakemuksen huolellisesti! Jos tarvitset apua hakemuksen kanssa, voit olla yhteydessä toimistoon numeroon 0503001817 tai peruskoulu@helao.fi.

Jos olet TE-toimiston asiakas, on hyvä sopia vastuuvirkailijasi kanssa etukäteen koulutukseen hakemisesta.

Voit hakea peruskouluun, jos olet täyttänyt 18 vuotta, eikä sinulla ole peruskoulutusta omasta kotimaasta tai Suomesta. Opiskelun voi aloittaa sovitusti lukutaitovaiheesta, alkuvaiheesta tai päättövaiheesta. Se perusopetuksen koulutusmuoto jossa aloitat, määritellään haastattelun ja kielitaitotestin perusteella.

Peruskoulu käyttää Primus -järjestelmää opiskelijatietojen hallinnassa. Ohjelman rekisteriseloste löytyy täältä: Rekisteriseloste Visma InSchool Primus