Search Etusivu Toggle Menu
Home Search
Helsingin aikuisopisto > Peruskoulu > Peruskouluun hakeminen

Hakeminen

Helsingin aikuisopisto on yksi Suomen suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista. Opisto ylläpitää aikuisille maahanmuuttajille suunnattua peruskoulua.

Helsingin aikuisopiston peruskouluun voit hakea milloin vaan. Koulutukset alkavat kuitenkin yleensä joko elokuussa tai tammikuussa, ja niistä ilmoitetaan etukäteen eri medioissa. Mikäli hakusi ei kohdistu näihin elo- tai tammikuussa alkaviin koulutuksiin, jäät jonotuslistalle, josta sinut tarvittaessa kutsutaan testiin ja koulutukseen

Voit hakea peruskouluun joko sähköisesti tästä linkistä: https://helao.inschool.fi/browsecourses tai peruskoulun toimistossa osoitteessa Arkadiankatu 28, 3. kerros, 00100 Helsinki. Voit myös tulostaa hakulomakkeen ja tuoda koulun toimistoon, skannata sähköpostilla osoitteeseen peruskoulu@helao.fi tai lähettää postitse osoitteeseen Arkadiankatu 28, 00100 Helsinki.

Jos olet TE-toimiston asiakas, on hyvä sopia vastuuvirkailijasi kanssa etukäteen koulutukseen hakemisesta.

Voit hakea peruskouluun, jos olet täyttänyt 18 vuotta, eikä sinulla ole peruskoulutusta omasta kotimaasta tai Suomesta. Opiskelun voi aloittaa sovitusti lukutaitovaiheesta, alkuvaiheesta tai päättövaiheesta. Se perusopetuksen koulutusmuoto jossa aloitat, määritellään haastattelun ja kielitaitotestin perusteella.

Peruskoulu käyttää Primus -järjestelmää opiskelijatietojen hallinnassa. Ohjelman rekisteriseloste löytyy täältä: Rekisteriseloste Visma InSchool Primus