Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Peruskoulu > Peruskoulu FAQ
Milloin opetus alkaa ja loppuu?

Opetus alkaa syksyllä 2019 maanantaina 12.8. ja loppuu perjantaina 20.12.2019 sekä alkaa keväällä 7.1.2020 ja loppuu 29.5.2020. Jotkut ryhmistä voivat alkaa tai loppua myös muihin aikoihin.

Kuka voi hakea?

Kaikki Suomessa asuvat voivat hakea, mutta turvapaikanhakijoita otamme vain ylimääräisille paikoille, korkeintaan kaksi (2) henkilöä per opintoryhmä. Lisäksi emme suosittele, että akateemiset, 2. asteen koulutuksen sekä peruskoulun lähtömaassaan tai muualla käyneet hakevat meille.

Milloin peruskoulussa on loma?

Syysloma on viikolla 42 ja hiihtoloma on viikolla 8.

Kuinka monta oppituntia päivässä?

Perusopetuksen alkuvaiheessa, mukaan lukien lukutaitovaihe, opetusta on 5 tuntia päivässä maanantaista perjantaihin, vähintään 25 oppituntia viikossa. Perusopetuksen päättövaiheessa on omasta opintosuunnitelmasta riippuen 6-8 tuntia päivässä, vähintään 25 oppituntia viikossa. Lisäksi perusopetuksen päättövaiheessa mm. opiskellaan, saadaan tukiopetusta ja ohjausta sekä suoritetaan kokeita perjantaisin päiväsaikaan; perusopetuksen päättövaiheessa voidaan myös saada tukiopetusta ja ohjausta aamu- ja keskipäivällä maanantaista torstaihin.

Mihin kellonaikaan opetus on?

Lukutaitovaihe klo 8.15-12.30, alkuvaihe klo 8.40–16 välillä ja päättövaihe ma-to klo 11-20 ja pe klo 9-17 välillä.

Kuinka nopeasti koulutuksen voi suorittaa?

Lukutaitovaiheen (27 kurssia) voi suorittaa noin yhdessä lukuvuodessa, jos saa kaikki kurssit tasaisesti läpi. Alkuvaiheen (38 kurssia) voi käydä hieman yli yhdessä vuodessa, jos saa kaikki kurssit tasaisesti läpi. Päättövaiheen (46 kurssia) voi suorittaa noin 1,5 vuodessa, jos saa kaikki kurssit tasaisesti läpi. Suoritusvauhti on yksilöllinen ja riippuu esimerkiksi siitä, voidaanko jotain henkilön aiemmin suorittamaan lukea hyväksi ja kykeneekö henkilö suorittamaan osan vaadittavista opintosuorituksista erityisissä tutkinnoissa eli testeinä tai näyttöinä. Uudet opetussuunnitelman perusteet astuivat voimaan 1.1.2018.

Saako opintoihin opintotukea Kelasta?

Kyllä saa. Aikuisten perusopetukseen on saanut opintotukea 1.8.2018 alkaen.

Entä jos on TE-toimiston asiakas?

Hakijan kannattaa varmistaa TE-toimistosta, voiko hän osallistua perusopetukseen. Jos aikuisten perusopetus on kirjattu henkilön kotoutumissuunnitelmaan, hän saa käytännössä aina – myös TE-toimiston asiakkaana – osallistua aikuisten perusopetukseen. TE-toimiston asiakkaiden poissaoloja ja etenemistä opinnoissa valvotaan aikuisten perusopetuksen aikana.