Search Etusivu Toggle Menu
Home Search

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Opisto muuttaa uusiin tiloihin 2020

Opisto muuttaa uusiin tiloihin 2020

Helsingin aikuisopisto ja opiston peruskoulu muuttavat uusiin tiloihin vuoden 2020 aikana. Muutto tapahtuu Aalto-yliopiston Helsingin Kauppakorkeakoulun vanhaan Chydenia-rakennukseen, joka sijaitsee Etu-Töölössä osoitteessa Runeberginkatu 22–24.

Chydenian muuton myötä haluamme luoda opistosta uuden helsinkiläisen 2020-luvun oppimisen ja hyvinvoinnin keskuksen. Chydenia on bruttopinta-alaltaan noin 8 100 kerrosneliömetriä, ja kiinteistö peruskorjataan sisätiloiltaan pääosin opiston tarpeisiin. Jatkamme toimintaamme normaalisti opiston ja peruskoulun nykyisissä osoitteissa muuttoon asti. Myös muuton jälkeen opiston toiminta jatkuu tuttuun tapaan, mutta kutsumme opiskelijamme muuttamaan kanssamme entistä parempiin ja monikäyttöisempiin tiloihin. Tiedotamme muuttoon liittyvistä asioista lähempänä ajankohtaa.

Chydenia-rakennus valmistui vuonna 1923 tyttölyseoksi ja siirtyi Kauppakorkeakoulun käyttöön 1960-luvun lopussa. Kauppakorkeakoulun Töölön toiminnot puolestaan muuttavat viimeistään ensi kesänä Otaniemeen, jonne on rakenteilla uusi Kauppakorkeakoulu. Vuokrasopimus takaa opetustoiminnan jatkuvuuden Töölössä, Chydenian perinteisessä koulukiinteistössä.

Vuokrasopimus allekirjoitettiin 25.5.2018 kiinteistön omistajan, Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen, kanssa. Aiheesta uutisoivat Yle ja STT 29.5.2018, ks. artikkelit alla.

STT: Helsingin aikuisopisto muuttaa vanhaan Helsingin Kauppakorkeakoulun Chydenia-rakennukseen

Yle: Kauppakorkeakoulun Chydenia-rakennus on saamassa uudet opiskelijat, kun Helsingin aikuisopisto muuttaa tiloihin