Search Etusivu Toggle Menu
Home Search

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Opisto muuttaa uusiin tiloihin Chydeniaan vuonna 2020

Opisto muuttaa uusiin tiloihin Chydeniaan vuonna 2020

Helsingin aikuisopisto ja opiston peruskoulu muuttavat uusiin tiloihin vuoden 2020 aikana. Muutto tapahtuu Aalto-yliopiston Helsingin Kauppakorkeakoululta vapautuvaan Chydenia-rakennukseen, joka sijaitsee Etu-Töölössä osoitteessa Runeberginkatu 22–24.

”Chydeniaan muuton myötä haluamme luoda opistosta uuden helsinkiläisen 2020-luvun oppimisen ja hyvinvoinnin keskuksen”, kertoo Helsingin aikuisopiston rehtori Kari Karvonen. Chydenia on bruttopinta-alaltaan noin 8 100 kerrosneliömetriä. Kiinteistö peruskorjataan sisätiloiltaan pääosin opiston tarpeisiin. ”Jatkamme toimintaamme normaalisti opiston ja peruskoulun nykyisissä osoitteissa Töölöntullinkadulla ja Arkadiankadulla muuttoon asti. Myös muuton jälkeen toiminta jatkuu tuttuun tapaan, mutta kutsumme opiskelijamme muuttamaan kanssamme entistä parempiin ja monikäyttöisempiin tiloihin. Tiedotamme muuttoon liittyvistä asioista remonttiprojektin edetessä”.

Chydenia-rakennus valmistui vuonna 1923 tyttölyseoksi ja siirtyi Helsingin kauppakorkeakoulun käyttöön 1960-luvun lopussa. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Töölön toiminnot muuttavat vuoden 2019 alussa Otaniemeen. ”Helsingin aikuisopiston vuokrasopimus takaa opetustoiminnan jatkuvuuden Töölössä, Chydenian perinteisessä koulukiinteistössä”, rehtori Karvonen toteaa.

Tarkastele rakennusta dronella kuvatusta videosta.

Vuokrasopimus allekirjoitettiin 25.5.2018 kiinteistön omistajan, Erikoissijoitusrahasto eQ Hoivakiinteistöjen, kanssa. Aiheesta uutisoivat STT ja Yle 29.5.2018:

Lisätietoja: Rehtori Kari Karvonen, kari.karvonen@helao.fi

www.helao.fi

Helsingin aikuisopisto on kaikille avoin oppimisen ja hyvinvoinnin keskus sekä yksi Suomen suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista. Laaja opetustarjonta käsittää seuraavat osa-alueet:

  • Kansalaisopistokursseja järjestetään vuosittain n. 1 000 ja ne ovat kaikille avoimia (mm. kielet, liikunta, tanssi, taide, kädentaidot, musiikki, tietotekniikka).
  • Aikuisille maahanmuuttajille suunnatun työvoimakoulutuksen järjestäjänä opisto on yksi pääkaupunkiseudun suurimmista. Opisto järjestää kotoutumiskoulutusta sekä luku- ja kirjoitustaidon koulutusta yhteistyössä TE-toimiston kanssa.
  • Perusopetusta tarjotaan 18 vuotta täyttäneille maahanmuuttajille Opetushallituksen aikuisten perusopetusta koskevan opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti. Tavoitteena on valmiudet jatko-opiskeluun ja/tai työelämään sekä mahdollisuus opiskella yksittäisiä aineita aineopiskelijana. 
  • Avoin yliopisto-opetus toteutetaan yhteistyössä Helsingin, Itä-Suomen ja Turun yliopistojen kanssa lähi- ja monimuoto-opetuksen muodossa (mm. kauppa- ja oikeustieteiden opintoja).
  • Henkilöstö- ja tilauskoulutusta suunnataan yritysten, järjestöjen ja julkisen sektorin henkilöstölle. Koulutus voi olla yksittäisiä kursseja tai laajempia kokonaisuuksia räätälöitynä tilaajan toivomusten mukaan työpaikoilla tai opiston tiloissa.