Search Etusivu Toggle Menu
Home Search
Helsingin aikuisopisto > Opiskelu > Kurssin maksaminen ja edut

Maksutavat

Kursseja voit maksaa seuraavilla maksuvälineillä:

  • verkossa: oma verkkopankki, luottokortti sekä liikunnan ja taiteiden kurssien kohdalla Smartum-verkkomaksu, MobilePay ja ePassin verkkomaksu. ePassilla voit maksaa myös soittamalla toimistoon.
  • toimistossa: käteinen, pankkikortti, VISA, EuroCard, MasterCard, Visa Electron tai Maestro sekä Smartum, ePassi, TYKY-setelit, Edenred-kortti ja -virikesetelit.

Maksa kurssisi heti ilmoittautumisen jälkeen. Muussa tapauksessa ota yhteyttä toimistoon ja sovi uusi eräpäivä. Perimme 5 euroa, jos työnantajaa laskutetaan. Ilmoitathan siinä tapauksessa laskutustiedot toimistoon.

Liikunta- ja kulttuuriseteleillä sekä -maksukorteilla maksaminen

Kulttuuriedulla voit maksaa kaikkia muita kurssivalikoimamme kursseja paitsi kieli-, verkko- tai viini- ja ruokakursseja. Liikuntaedulla voit maksaa liikunnan ja tanssin kursseja.

Kursseja voit maksaa seuraavilla työnantajan tarjoamilla maksuvälineillä:

  • SMARTUM (seteli ja mobiili), Smartum Oy
  •  ePASSI (mobiili), ePassi Payments Oy
  • VIRIKE (kortti ja seteli), Edenred Finland Oy
  • TYKY (setelit), RJ-Kuntoiluseteli Oy

Etua ei voi siirtää tai luovuttaa muille, eikä sitä voi käyttää esimerkiksi perheenjäsenet. Vanhentuneita seteleitä emme voi ottaa vastaan, eikä seteleistä anneta vaihtorahaa takaisin. Helsingin aikuisopistolla on oikeus tarkistaa käyttäjän henkilöllisyys.

Jos et pääse paikalle toimiston aukioloaikoina, voit jättää setelit toimiston oven ulkopuolella olevaan postilaatikkoon tai lähettää postitse ne omalla vastuulla. Muista kirjoittaa nimesi jokaiseen seteliin ja liittää mukaan kurssin tiedot.

HUOM! Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut. Tee asiasta pyyntö kirjallisesti osoitteeseen toimisto@helao.fi. Pyynnön jälkeen maksu on sitova.  Jos olet tehnyt pyynnön ja ilmoitat itse peruutuksesta toimistoon viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkua tai jos et voi aloittaa kurssia sairauden takia, sinulta laskutetaan 20 % kurssimaksusta. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia. Maksua ei peritä, jos kurssi ei ala.

Maksaminen toimistossa

Ilmoittaudu ensin kurssille verkkosivuillamme. Kurssimaksu tulee maksaa toimistossa mahdollisimman pian, mielellään saman päivän aikana.

Maksaminen verkkopalvelussa

Ilmoittaudu ensin kurssille verkkosivuillamme. Ota kurssin tiedot ylös.

  • Smartum-verkkopalvelussa voit maksaa Smartum Saldolla. Etsi haluamasi harrastepaikka käyttökohdehausta Smartumin sivulta. Valitse avoin maksu kohdasta ”Katso tarkemmat tiedot”. Syötä maksun tiedot ”Avoin maksu” -kenttään, ja maksa palvelu kirjautumisen jälkeen. Smartum lähettää sinulle maksutositteen sähköpostiisi. Lähetä kuitti sähköpostitse Helsingin aikuisopiston toimistoon toimisto@helao.fi.
  • Sportti- ja Kulttuuripassilla voit maksaa verkkopalvelussa. Kirjaudu omilla tunnuksillasi verkkopalveluun. Valitse verkkomaksut. Seuraa ohjeita verkkomaksun suorittamiseksi.

Maksaminen puhelimitse

Ilmoittaudu ensin kurssille verkkosivuillamme.

  • ePassilla voit maksaa soittamalla Helsingin aikuisopiston toimistoon, puh. (09) 41 500 300. Anna matkapuhelinnumerosi, sillä sinut tunnistetaan sen perusteella. Kerro kurssin tiedot, jolle olet ilmoittautunut. Saat maksusta tekstiviestikuitin puhelimeesi.

Lisätietoja:

Uutuus! Kielikurssien kulttuurietu

Jos haluat opiskella vieraita kieliä kielikursseilla Helsingin aikuisopistossa ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi. Verottajan ohjeiden mukaan tästä mahdollisuudesta on myös tiedotettava koko työnantajan henkilökuntaa, koska sama etu tulee olla kollektiivisesti koko henkilökunnan käytettävissä. Lue lisää tästä PDF-liitteestä!

Peruutusehdot

Tutustu peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista.

Oppikirjat ja materiaalimaksut

Opiskelijat hankkivat oppikirjat itse. Kädentaitojen tarvikkeet eivät sisälly kurssimaksuun. Voit ostaa materiaaleja opettajalta kurssin aikana.

Alennukset

Opisto ei myönnä henkilökohtaisia alennuksia esimerkiksi työttömille, opiskelijoille, senioreille ja maahanmuuttajille.

Opetushallituksen tukemat kurssit

Opetushallitus tukee opiston työtä ja opiskelijoita. Tuen avulla on myönnetty alennuksia kurssimaksuista maahan muuttaneille (ei turvapaikanhakijoille), oppimisvaikeuksista kärsiville, työttömille, senioriväestölle (yli 63-vuotiaille) ja eläkeläisille. Alennusta ei myönnetä päätoimisessa työsuhteessa oleville. Alennukset eivät koske kaikkia kursseja, vaan ainoastaan niitä kursseja, joiden kurssitietoihin alennus on merkitty. Kaikkien alennukseen oikeutettujen tulee ottaa yhteys toimistoon ennen kurssin maksamista. Maahan muuttaneiden, alle 63-vuotiaiden eläkeläisten, työttömien ja oppimisvaikeuksista kärsivien tulee todistaa oikeutensa kurssimaksualennukseen. Oikeus alennukseen on osoitettava joka lukukausi. Alennuksia ei myönnetä takautuvasti. Kurssille voi ilmoittautua internetissä kurssimaksua maksamatta, mutta ilmoittautumislomakkeen lisätietokenttään on lisättävä maininta alennuksesta. Ilmoittautumisen jälkeen opiskelijan tulee olla yhteydessä toimistoon ja sopia tarkemmin alennusoikeuden todistamisesta ja maksupäivästä.

Lisätietoja

Maksamiseen ja etuihin liittyen saat lisätietoa toimistosta.