Search Etusivu Toggle Menu
Home Search
Helsingin aikuisopisto > Opiskelu > Liikunta- ja kulttuurietu

Helsingin aikuisopistossa voit maksaa liikunta- ja kulttuuriseteleillä ja -maksukorteilla.

Yleistä

Helsingin aikuisopistolla on oikeus tarkistaa käyttäjän henkilöllisyys. Etua ei voi siirtää tai luovuttaa muille, eivätkä sitä voi käyttää esimerkiksi perheenjäsenet. Vanhentuneita seteleitä ei voida ottaa vastaan, eikä seteleistä anneta vaihtorahaa takaisin. Liikuntaetu käy liikunnan, tanssin sekä muiden erikseen mainittujen kurssien maksamiseen. Kulttuurietu käy kuvataiteen, kädentaitojen, liikunnan, tanssin, musiikin, muun taideopetuksen sekä muiden erikseen mainittujen kurssien maksamiseen.

Jos et pääse paikalle toimiston aukioloaikoina, voit jättää setelit myös toimiston oven ulkopuolella olevaan postilaatikkoon tai lähettää ne omalla vastuulla postitse. Muista kirjoittaa tällöin nimesi jokaiseen seteliin ja liittää mukaan kurssin tiedot.

HUOM! Kulttuuri- ja liikuntaedulla maksettua kurssimaksua ei palauteta. Tämän vuoksi voit sopia, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut. Tee asiasta pyyntö kirjallisesti osoitteeseen toimisto@helao.fi. Pyynnön jälkeen maksu on sitova. Maksua ei peritä, jos kurssi ei ala.

Jos olet tehnyt pyynnön ja ilmoitat itse peruutuksesta toimistoon viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkua tai jos et voi aloittaa kurssia sairauden takia, sinulta laskutetaan 20 % kurssimaksusta. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia.

Maksaminen toimistossa

Voit ilmoittautua ensin verkkosivuillamme. Kurssimaksu tulee käydä maksamassa toimistossa saman päivän aikana tai mahdollisimman pian.

  • Edenred Finland Oy:n Ticket Duo ja Virike kortit ja Virikeseteli
  • Event Brokers EBS Oy:n Sportti- ja Kulttuuripassi.
  • RJ-Kuntoiluseteli Oy:n Tyky-Kuntoseteli ja Tyky-Kuntoseteli+.
  • Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteli sekä Smartum saldo -maksukortti.

Maksaminen verkkopalvelussa

Ilmoittaudu ensin kurssille Helsingin aikuisopiston verkkosivuilla. Ota kurssin tiedot ylös.

  • Smartum-verkkopalvelussa voit maksaa Smartum Saldolla. Etsi haluamasi harrastepaikka käyttökohdehausta Smartumin sivulta. Valitse avoin maksu kohdasta ”Katso tarkemmat tiedot”. Syötä maksun tiedot ”Avoin maksu” -kenttään, ja maksa palvelu kirjautumisen jälkeen. Smartum lähettää sinulle maksutositteen sähköpostiisi. Lähetä kuitti sähköpostitse Helsingin aikuisopiston toimistoon (toimisto@helao.fi).
  • Sportti- ja Kulttuuripassilla voit maksaa verkkopalvelussa. Kirjaudu omilla tunnuksillasi verkkopalveluun. Valitse verkkomaksut. Seuraa ohjeita verkkomaksun suorittamiseksi.

Maksaminen puhelimitse

Ilmoittaudu kurssille ensin Helsingin aikuisopiston verkkosivuilla.

  • SporttiPassilla ja Kulttuuripassilla voit maksaa soittamalla Helsingin aikuisopiston toimistoon (09 41 500 300). Anna matkapuhelinnumerosi; sinut tunnistetaan sen perusteella. Kerro kurssin tiedot, jolle olet ilmoittautunut. Saat maksusta tekstiviestikuitin puhelimeesi.

Kurssien peruuttaminen

Jos opiskelija itse ilmoittaa peruutuksesta toimistoon viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkua tai jos opiskelija ei voi aloittaa kurssia sairauden takia ja lähettää lääkärin tai terveydenhoitajan todistuksen, maksusta voidaan siirtää 80 % johonkin vastaavaan kurssiin.

Jos kurssi ei ala, opistosta lähetetään opiskelijalle tekstiviesti tai sähköposti.

  • Jos kurssi on maksettu Smartumin Liikunta- ja kulttuurisetelillä, Smartum saldo -maksukortilla, Tyky-Kuntosetelillä ja Tyky-Kuntosetelillä+, Ticket Virike tai Duo korteilla tai Virikesetelillä, maksua ei voida palauttaa. Opiskelija voi siirtää maksun johonkin vastaavaan kurssiin.
  • Jos kurssi on maksettu Sporttipassilla ja Kulttuuripassilla, maksu voidaan palauttaa opiskelijan saldolle, mikäli peruutus tapahtuu saman kalenterivuoden aikana, kuin maksu on suoritettu. Jos peruutus tapahtuu seuraavana vuonna, opiskelija voi siirtää maksun johonkin vastaavaan kurssiin.

Lisätietoja:

Smartum liikuntaseteli | Smartum Kulttuuriseteli | Smartum saldo
Sporttipassi | Kulttuuripassi
Ticket Virike | Ticket Duo | Virikeseteli
Tyky-Kuntoseteli | Tyky-Kuntoseteli +