Search Etusivu Toggle Menu
Home Search
Helsingin aikuisopisto > Opiskelu > Kurssin alkaminen ja peruuttaminen

Kurssin alkaminen

Helsingin aikuisopisto ei lähetä erillistä ilmoitusta ennen opetuksen alkua. Tarkista kurssin alkamis- ja päättymispäivä verkkosivuilta kurssin kohdalta tai painetusta esitteestä. Kurssi järjestetään Helsingin aikuisopistolla osoitteessa Töölöntullinkatu 8, jos osoitetta ei ole mainittu. Tarkista luokan numero 1. kerroksen aulan monitorista. Luokka voi toisinaan vaihtua, joten tarkistathan luokan joka kerta saapuessasi kurssille. Jos sinulla on liikuntarajoite, ota yhteyttä vahtimestariin. Opistolla ei ole vartioituja vaatteiden ja tavaroiden säilytystiloja eikä parkkipaikkoja opiskelijoille. Opistolla ei ole vakuutusta opiskelijoille. Oppitunteja ei järjestetä arkipyhinä.

Kurssin peruuttaminen

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Mikäli joudut peruuttamaan kurssisi, ota välittömästi yhteyttä toimistoon. Peruutukseksi ei kelpaa kurssimaksun maksamatta jättäminen. Peruutusehdot ovat seuraavat:

  • Opisto perii käsittelymaksua 20 % (enintään 50 €) kurssimaksun hinnasta, jos peruminen tapahtuu vähintään 10 päivää ennen kurssin alkua.
  • Opisto perii koko kurssimaksun, jos et peru kurssia ja jätät kurssipaikan käyttämättä tai jos peruminen tapahtuu alle 10 päivää ennen kurssin alkua.
  • Opisto perii käsittelymaksua 20 % kurssimaksun hinnasta, jos sairastut etkä voi jatkaa kurssia. Sairastuminen on osoitettava lääkärin tai terveydenhoitajan todistuksella.
  • Kurssimaksu palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle, jos opisto peruuttaa kurssin.

Palautamme peruutusehtojen mukaisen osuuden kurssimaksusta tilillesi, kun olet ilmoittanut IBAN-tilinumerosi. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia. Jos kurssi on maksettu liikunta- ja kulttuuriedulla, maksua ei voi palauttaa. Siinä tapauksessa voit käyttää peruutusehtojen mukaisen osan maksustasi johonkin vastaavaan kurssiin.

Todistus

Voit hankkia todistuksen käymästäsi kurssista toimistosta, kun kurssi on päättynyt. Todistus maksaa 5 euroa / paperi. Jos kurssi on päättynyt yli vuosi sitten, todistus maksaa 10 euroa/ paperi.