Search Etusivu Toggle Menu
Home Search
Helsingin aikuisopisto > Opiskelu > Kurssin alkaminen ja peruuttaminen

Kurssin alkaminen

Helsingin aikuisopisto ei lähetä erillistä ilmoitusta ennen opetuksen alkua. Tarkista kurssin alkamis- ja päättymispäivä verkkosivuilta kurssin kohdalta tai painetusta esitteestä. Kurssi järjestetään Helsingin aikuisopistolla osoitteessa Töölöntullinkatu 8, jos osoitetta ei ole mainittu. Tarkista luokan numero 1. kerroksen aulan monitorista. Luokka voi toisinaan vaihtua, joten tarkistathan luokan joka kerta saapuessasi kurssille. Jos sinulla on liikuntarajoite, ota yhteyttä vahtimestariin. Opistolla ei ole vartioituja vaatteiden ja tavaroiden säilytystiloja eikä parkkipaikkoja opiskelijoille. Opistolla ei ole vakuutusta opiskelijoille. Oppitunteja ei järjestetä arkipyhinä.

Kurssin peruuttaminen

Kurssi-ilmoittautuminen on sitova. Mikäli joudut peruuttamaan kurssisi, ota välittömästi yhteyttä toimistoon. Peruutukseksi ei kelpaa kurssimaksun maksamatta jättäminen. Peruutusehdot ovat seuraavat:

  • Kurssipaikan voi perua maksutta 7 päivää ennen kurssin alkua. Jos kurssimaksu on maksettu, summa palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle.
  • Opisto perii koko kurssimaksun, jos peruutus tulee alle 7 päivää ennen kurssin alkamista, tai jos et peru kurssia ja jätät kurssipaikan käyttämättä. Peruutukseksi ei kelpaa kurssimaksun maksamatta jättäminen.
  • Kurssimaksu palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle, jos opisto peruuttaa kurssin.

Palautamme peruutusehtojen mukaisen osuuden kurssimaksusta tilillesi, kun olet ilmoittanut IBAN-tilinumerosi. Perimme sinulta peruutusehtojen mukaisen osuuden kurssimaksusta, mikäli et ole maksanut tai perunut kurssia. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia.

  • Jos kurssi on maksettu käyttäen Smartumia, Tykyä tai Edenrediä maksua ei voida palauttaa. Opiskelija voi siirtää maksun johonkin vastaavaan kurssiin.
  • Jos kurssi on maksettu ePassilla, maksu voidaan palauttaa opiskelijan saldolle, mikäli peruutus tapahtuu saman kalenterivuoden aikana, kuin maksu on suoritettu. Jos peruutus tapahtuu seuraavana vuonna, opiskelija voi siirtää maksun johonkin vastaavaan kurssiin.

Todistus

Voit hankkia todistuksen käymästäsi kurssista toimistosta, kun kurssi on päättynyt. Todistus maksaa 5 euroa / paperi. Jos kurssi on päättynyt yli vuosi sitten, todistus maksaa 10 euroa/ paperi.