Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Miten tukea hitaasti etenevää suomenoppijaa 10 op

Miten tukea hitaasti etenevää suomenoppijaa, 10 op

Onko suomen kielen ryhmissäsi osallistujia, joiden lukutaito ja opiskeluvalmiudet eivät vielä ole integroitumiseen ja työllistymiseen tai opiskeluun tarvittavalla tasolla? Tämä koulutus syventää opettajan osaamista lukutaito-opetuksessa, hitaiden ryhmien opetuksessa sekä aikuisten perusopetuksessa. Parempi lukutaito avaa ovia koulutukseen ja työllistymiseen ja sitä kautta yhteiskunnan jäseneksi.

Koulutuksessa on 7 lähiopetuspäivää ja niihin liittyvät tehtävät. Koulutus on maksutonta Opetushallituksen tukemaa henkilöstökoulutusta.

Käsiteltävät teemat ovat lukutaidon vahvistaminen, toiminnallinen ja suullinen opetus, kielitiedon opettaminen, tietotekniikan hyödyntäminen, ohjaus sekä kieli- ja kulttuuritietoisuus. Osallistujat pääsevät myös seuraamaan kokeneiden opettajien työtä.

Koulutuspaikka on Helsingin aikuisopisto, Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki.

Koulutuspäivät: 18.3., 8.4., 29.4., 13.5., 10.6.,19.8. ja 9.9., aina klo 16.30 – 19.45.

Huom! Koronatilanteen vaatiessa koulutus siirretään kokonaan verkkoon!

Hakuaika koulutukseen: 10.1.- 28.2. Hae koulutukseen täällä.

Hyväksytyille lähetetään tieto hakuajan päätyttyä.

Valintakriteerit: Opettajan kelpoisuus ja kokemusta suomen kielen opetuksesta maahanmuuttajien hitaissa ryhmissä tai lukutaito-opetuksessa, mahdollisesti aiemmin suoritettu lukutaito-opettajan täydennyskoulutus.

Koulutuksesta järjestetään toinen toteutus kokonaan verkossa. Hakuaika siihen alkaa kesäkuussa.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Johanna Heimonen, johanna.heimonen@outlook.com, ja koulutusjohtaja Sirpa Rönkkö, sirpa.ronkko@helao.fi