Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Mistä on hyvä työelämä tehty?

Mistä on hyvä työelämä tehty?

Syksyllä opistolla Tunne itsesi, työntekijä -kurssia opettava Erja-Riitta Riihimäki kirjoittaa itsetuntemuksen tärkeydestä työelämässä.

Lomat on sitten pidetty ja vähitellen jokainen meistä palaa sorvin ääreen. Into on tapissaan kiitos kauniiden säiden, rauhoittumisen ja toivottavasti mukavan seuran. Pelkällä auringon valolla ja kesämuistoilla emme kuitenkaan jaksa tulevaa talvikautta työpaikoilla, vaan tarvitsemme selvät askelmerkit hyvän vuorovaikutuksen rakentamiseen. Ala kuin ala, työyhteisöt muodostuvat ihmisistä, ja ihmisten kanssa onnistuu, kun tuntee heistä edes yhden kunnolla – itsensä.

Ammatillisuuden merkitys

Hyvä työelämä on tehty itsensä tuntevista, tunteensa hallitsevista ammatillisista osaajista. Paras apu työpaikan ihmissuhdekiemuroihin löytyy läheltä, nimittäin ainoa henkilö, jonka ajattelua ja toimintaa voin muuttaa, olen minä itse. Jotta onnistumme muuttamaan näkökulmaamme ja tarkastelemaan omaa toimintaamme pienen matkan päästä, tarvitsemme tietoa vuorovaikutuksen lainalaisuuksista ja peilejä ympäristöstämme. On myös tärkeää oppia esittämään oikeita kysymyksiä itselleen. Miksi teen tätä työtä? Minkälaista kanssani on työskennellä? Miten johdan itseäni?

Työkalupakki arkeen

Tunne itsesi, työntekijä -kurssilla katsotaan peiliin lempeän realistisella katseella. Kurssi antaa eväitä itsetuntemukseen virkistävällä tavalla, sillä keskustelun lisäksi käytämme monipuolisesti toiminnallisia menetelmiä ajatusten herättäjinä. Tällä kurssilla saat hyvän työkalupakin arjen tilanteiden hallintaan ja kerrankin saat luvan ajatella vain itseäsi. Ja mikä parasta, siitä hyötyvät toisetkin!

Kurssin tiedot ja ilmoittautuminen.

***

Teksti: Erja-Riitta Riihimäki