Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Liikuntaneuvojaksi opiskelevan Maisa Latva-Raskun haastattelu

Liikuntaneuvojaksi opiskelevan Maisa Latva-Raskun haastattelu

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen 21-vuotias Töölöstä lähtöisin oleva opiskelija. Valmistuin vuonna 2016 Liikuntakeskus Pajulahdesta liikuntaneuvojaksi ja personal traineriksi. Työskentelen Helsingin aikuisopistossa oppisopimuksella. Koulun etäjaksojen aikana tarjosin opistolle liikuntaneuvontaa ja järjestin liikuntatapahtumia. Lisäksi suunnittelen ja ohjaan liikuntatunteja, kuten kahvakuulaa ja lasten temppukoulua.

Mikä on liikuntataustasi?

Nuorena uin kilpaa, minkä jälkeen kiinnostuin liikunnanohjaamisesta ensin lapsille ja myöhemmin aikuisille muun muassa BodyPumpin muodossa. Nykyisin harrastan liikuntaa monipuolisesti, käyn kuntosalilla ja Helsingin aikuisopiston ryhmäliikuntatunneilla, kuten juoksukurssilla, joogassa, pilateksessa ja kuntotanssissa.

Huolehdi hyvinvoinnistasi kokonaisvaltaisesti. Ihminen voi hyvin, jos kaikki osa-alueet ovat tasapainossa.

Kuinka päädyit oppisopimusohjaajaksi Helsingin aikuisopistoon?

Tiesin, että opisto tarjoaa laaja-alaisesti erilaisia hyvinvointia edistäviä kursseja, joista voi valita itselleen eri osa-alueita tukevan kokonaisuuden. Ohjaajana voin tarjota liikuntatuntien lisäksi vaikkapa terveyttä edistävän raakasuklaan valmistuskursseja. Haaveilen elämäntapamuutokseen tähtäävästä terveysliikuntaryhmästä, johon kuuluisi henkilökohtainen, kuntotestiin perustuva liikuntasuunnitelma, ravintoneuvontaa ja tarvittaessa painonpudotusohjausta.

Mikä sinua inspiroi?

Minua kiinnostaa ihmisen hyvinvoinnin tarkastelu kokonaisuutena, jonka osia ovat terveys, kuntoliikunta, ravinto, uni ja henkinen hyvinvointi. Ihminen voi hyvin, jos kaikki osa-alueet ovat tasapainossa. Pelkkä kuntosaliharjoittelu ei aina riitä. Tätä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin sanomaa haluan jakaa ihmisille omassa ammatissani.

Mitä ravintoasiat sinulle merkitsevät?

Ravintoasiat ovat minulle tärkeitä eettiseltä ja terveydelliseltä kannalta. Asuin 1,5 vuoden ajan Australiassa, jossa innostuin tuoreesta ja ravintorikkaasta raaka- ja kasvisruokavaliosta. Vaikka olen aina pitänyt kunnostani huolta, sain tukea oivallukselle, kuinka ihminen pystyy edistämään terveyttään myös ravinnon avulla.

Millä keinoin kokonaisvaltaista hyvinvointia kohti voisi pyrkiä?

Helppo tapa on poimia Helsingin aikuisopiston monipuolisesta kurssivalikoimasta hyvää oloa edistäviä ja elämäntapamuutosta tukevia aiheita. Jos esimerkiksi tavoitteesi on painonpudotus, voit valita juuri sinulle sopivantasoisen liikunta- tai tanssikurssin. Sen lisäksi voit hyötyä terveyden ja ravitsemuksen tai kauneusaihealueen kursseista, joiden avulla opit tekemään muutoksia ruokavalioosi tai pukeutumistyyliisi. Henkisen hyvinvoinnin edistämiseen voit hakea välineitä elämäntaitokursseilta.

Opisto on lanseerannut Hyvinvointipassin, jonka voi saada osallistumalla terveyttä ja elämänlaatua edistäville kursseille. Hyvinvointipassin avulla pääsee nauttimaan eduista ja yhteistyökumppaneiden tarjouksista. Jos monipuolinen, hyvinvointia edistävä harrastaminen kiinnostaa, niin tämä etu kannattaa hyödyntää.

Mitä odotat tulevaisuudelta?

Olen utelias oppimaan uutta ja uskon, että meillä kaikilla on mahdollisuus jatkuvaan kehittymiseen. Haluan pitää tasapainon elämässä, jota eletään tässä ja nyt!

***

Toimittaja: Kristiina H.