Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Lapsi mukaan töihin –päivä oli menestys

Lapsi mukaan töihin –päivä oli menestys

Helsingin aikuisopiston peruskoulu osallistui 23. marraskuuta järjestettyyn Lapsi mukaan töihin –päivään. Päivän suosio yllätti, sillä kaikkiaan 82 aikuisten maahanmuuttajien ja muutaman opettajan kouluikäistä lasta osallistui teemapäivään. Lapsiasiavaltuutetun, työ- ja elinkeinoministeriön sekä Lastensuojelun Keskusliiton ideoimaa päivää vietettiin nyt valtakunnallisesti kolmatta kertaa. Helsingin aikuisopiston peruskoulu osallistui teemapäivään ensimmäistä kertaa.

– Tämä päivä on hyvä, vähän kuin juhlapäivä, sanovat veljekset Rayan ja Pavel, jotka olivat tutustumassa isänsä oppilaitokseen.

Käytävillä näkyi ilahduttavan monta isää ja lasta sekä äitiä ja lasta. Päivää leimasi aito ilo.

Helsingin aikuisopisto järjestää täysi-ikäisille maahanmuuttajille suunnattua aikuisten perusopetusta. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiudet päästä jatko-opintoihin tai sijoittua työelämään. Koulutus järjestetään Opetushallituksen aikuisten perusopetusta koskevien opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.

Vaikka peruskoulu on lapsille sinällään tuttu, antoi Lapsi mukaan töihin -päivä uuden näkökulman koulutyöstä, kun lapset pääsivät havainnoimaan koulutyötä myös opettajan puolelta. Lukutaitoryhmän saneluissa aikuisopiskelijat huomioivat sanelut toteuttaneet lapset raikuvin aplodein. Päivän aikana opiskeltiin eri oppiaineita siten, että lapset avittivat aikuisia opinnoissa. Myös yhteinen Kahoot-peli oli eri luokissa suosittu.

Lisää tietoa teemapäivästä: http://www.lapsimukaantoihin.fi/

Peruskoulun opiskelija Sirwan poikansa Rayanin seurassa.