Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Kurssiverkkokauppa > YKI

Yleinen kielitutkinto, Suomen kieli, keskitaso (YKI 3–4)

Yleinen kielitutkinto arvioi aikuisten kielitaitoa. Yleisessä kielitutkinnossa sinä voit testata, miten hyvin puhut, kirjoitat ja ymmärrät suomea. Jos haluat hakea Suomen kansalaisuutta, tarvitset todistuksen suomen tai ruotsin kielen taidosta. Kielitaidon voit osoittaa yleisen kielitutkinnon keskitason testillä. Testissä arvioidaan sekä suullista että kirjallista kielitaitoa (tekstin ymmärtämistä, kirjoittamista, puheen ymmärtämistä ja puhumista). Kaikki testin osat suoritetaan samana päivänä. Tutkintotehtävien ohjeet ovat suomen kielellä. Tutkinto kestää noin 5 tuntia. Lue lisää Opetushallituksen sivuilta.

Ilmoittautuminen YKI-testiin:

Seuraavat testit:

Lauantai 29.1.2022. TESTI ON TÄYNNÄ.

Lauantai 9.4.2022. Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 1.2. klo 10. Ilmoittautua voi vain internetissä.

YKI-testi on maksettava viikon sisällä ilmoittautumisesta. Testi maksaa 140 €. Saat sähköpostiin maksulinkin, jota kautta pääset maksamaan testimaksun.

HUOM! Maksua ei palauteta, vaikka perut testin. Maksua ei palauteta, vaikka pääsisit läpi edellisestä testistä. Maksua ei voi siirtää toiselle henkilölle eikä toiseen testiin.

Jos jonosta vapautuu paikka, sinulle tulee ilmoitus sähköpostiin.

Ilmoittautumiseen tarvitaan suomalaiset verkkopankkitunnukset. Jos sinulla ei ole tunnuksia, voit ilmoittautua antamalla sähköpostiosoitteesi. Ilmoittautuminen tehdään henkilökohtaisesti, eikä toisen henkilön puolesta voi ilmoittautua.

Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein, myös sähköposti.

Saat sähköpostissa tietoa noin kaksi viikkoa ennen testipäivää. Viestissä on ohjeita YKI-testiä varten ja kellonaika, milloin sinun pitää tulla testiin.

Testit pidetään osoitteessa Runeberginkatu 22-24, 00100 Helsinki.

Jos tarvitset erityisjärjestelyitä, lue ohjeet OPH:n sivuilta.

Ilmoittautuminen.

Ohjeita ja harjoituksia YKI-testiä varten

Ohjeita ja harjoituksia löydät täältä.

Helsingin aikuisopistossa järjestettävät YKI-kurssit:

Katso Suomen kurssit tästä.

YKI-testin tutkintomaksu ei sisälly kurssimaksuun, vaan se maksetaan testiin ilmoittautuessa. Vaikka sinulla olisi paikka YKI-kurssille, sinun pitää ilmoittautua YKI-testiin erikseen. Kurssipaikka ei ole automaattinen paikka YKI-testiin. YKI-tutkintomaksu on 140 €. Pidätämme oikeuden hinnanmuutoksiin.