Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Kurssiverkkokauppa > Tietoa opiskelusta ja kurssitoiminnasta

Yleistä

Jos olet epävarma tasostasi tai tarpeisiisi sopivasta kurssityypistä, opintoneuvonnasta saat apua kurssivalintaan.

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä opintoneuvonnasta, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Voit pyytää todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt.

 

Zoom ja Teams etäopetuksen välineinä

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä.

Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja kokoontumiseen voit liittyä vaikka kotoa käsin. Vastaanottamasi linkki ohjaa sinut automaattisesti kokoukseen.

Tutustu tarkemmin Zoomin ja  Teamsin käyttöohjeisiin.

 

Kielikurssit

Oppikirjat

Oppikirjat eivät sisälly kurssimaksuun.

Suosittelemme, että hankit oppikirjan viimeistään ensimmäisen opetuskerran jälkeen. Useimmat kirjat löytyvät kirjakauppojen hyllyltä, mutta toisinaan kirjan tilaus saattaa kestää verkkokauppojen kautta 1–2 viikkoa ja kirjakaupankin kautta jopa 3–5 viikkoa.

Tasoluokitukset

Tutustu tarkemmin kielten taitotasoihin valitaksesi itsellesi sopivan kielikurssin: Yleiseurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikko (EU) ja Kehittyvän kielitaidon tasojen kuvausasteikko

Kielikurssien kulttuurietu

Jos haluat opiskella vieraita kieliä ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Tällöin valitset itse kielikurssin ja opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi eli maksua ei tehdä Eazybreakilla, Edenredillä, ePassilla tai Smartumilla. Sopimuksen voi tulostaa tästä.

 

Kuvallisten taiteiden ja taitojen kurssit

Käden taitojen tarvikkeet eivät yleensä sisälly kurssimaksuun. Voit ostaa niitä opettajalta tai opettajan ohjeiden mukaan.

”Taidekursseilla osa käytettävistä materiaaleista sisältyy kurssimaksuun. Tarkemmin kurssin tiedoissa.

Jos kurssilla käytetään Adoben tai POWER BI -ohjelmistoja, tulee osallistujan asentaa tili ja luoda omat tunnukset ennen kurssin alkua. Linkit löytyvät kunkin kurssin tiedoista.

 

Liikunta- ja tanssikurssit

Tiloissa on kaikki tarvittavat välineet, jos kurssin tiedoissa ei lue muuta.

Ota mukaan oma puhdas pyyheliina jumppa-alustan suojaksi.

Jos kurssissa on ZOOM-merkintä, voit osallistua kurssille myös kotoa.

Muista huolehtia itse vakuutusturvastasi, sillä opisto ei ota opiskelijoille vakuutuksia.

 

Verkkokurssit

Oppimisalustana käytetään Moodlea (http://moodle.helao.fi) tai Zoomia. Saat käyttäjätunnuksen ja salasanan sähköpostilla ennen kurssin alkua.

Etäopetus

Osa Helsingin aikuisopiston opetuksesta järjestetään etäopetuksen välityksellä.

Etäopetuksen sovellukset ovat helppokäyttöisiä ja kokoontumiseen voit liittyä vaikka kotoa käsin. Ilmoittauduttuasi saat sähköpostilla linkin, joka ohjaa sinut automaattisesti kokoukseen.

Tutustu tarkemmin Zoomin ja  Teamsin käyttöohjeisiin.

 

Suomen kielen intensiivikurssit

Intensiiviset kurssit sopivat myös niille opiskelijoille, jotka TE-toimisto hyväksyy omaehtoisesti kotoutumistuella opiskeleviksi. Kysy ennen kurssin alkua omasta työ- ja elinkeinotoimistostasi, voitko saada rinnastuksen. Huomioithan, että TE-toimisto ei maksa kurssin maksua, vaan opiskelijan on maksettava se itse.

Kursseilla on lähiopetusta 15 oppituntia ja lisäksi on kotitehtäviä vähintään 5 tuntia viikossa.

Kurssien lopussa annetaan tasoarvio niille opiskelijoille, jotka ovat TE-toimiston hyväksymiä, omaehtoisesti kotoutumistuella opiskelevia.