Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Kurssi-info > Maksaminen ja edut

Maksutavat

Verkkomaksulla (Paytrail), luottokortilla tai MobilePayllä verkkoilmoittautumisen yhteydessä. Jos haluat maksaa myöhemmin, ota yhteyttä toimistoon.
Omassa verkkopankissasi. Saat ilmoittautumisen jälkeen sähköpostivahvistuksen, josta löydät maksun tiedot. Kurssimaksu on maksettava viimeistään ennen kurssin alkua, ellei toimiston kanssa ole sovittu muuta.
Liikunta- tai kulttuuriedulla mobiililla, puhelimitse tai seuraavilla seteleillä: EazybreakEdenredePassiSmartum ja Tyky.

Liikuntaeduilla voi maksaa liikunnan ja tanssin kursseja ja kulttuuriedulla kaikkia muita kurssivalikoimamme kursseja paitsi avoimen yliopiston opintoja sekä kieli-, viini- ja ruokakursseja. Edut ovat henkilökohtaisia eikä niistä anneta vaihtorahaa takaisin. Huom! Eduilla maksettua kurssimaksua ei voida palauttaa. Tämän vuoksi voit sopia erikseen, että maksat kurssin sitten, kun sen alkaminen on varmistunut.

Kielikurssien kulttuurietu
Jos haluat opiskella vieraita kieliä Helsingin aikuisopistossa ja käyttää niihin työnantajasi antamaa omaehtoista verovapaata kulttuurietua (max. 400 € vuodessa), opisto voi tehdä siitä työantajasi kanssa erillisen sopimuksen. Ilmoittaudu kielikurssille, jonka jälkeen opisto laskuttaa koko kurssimaksun tai työnantajasi määrittämän osan siitä suoraan työnantajaltasi. Verottajan ohjeiden mukaan tästä kulttuuriedun käyttömahdollisuudesta on tiedotettava koko työnantajan henkilökuntaa, koska sama etu tulee olla kollektiivisesti koko henkilökunnan käytettävissä. Lue lisää.

Toimistossa seuraavilla pankkitai luottokorteilla: Diners Club International, Discover, Eurocard, Maestro, Mastercard, OK, VISA ja VISA Electron
Voimme myös laskuttaa työnantajaasi. Ilmoita laskutustiedot toimistoon (perimme laskutuksesta 5 euroa).
Jos tarvitset lisäaikaa maksamiseen tai haluat maksaa kurssin osissa, ota yhteyttä toimistoon.

 

Peruutusehdot

Tutustu peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista.

Oppikirjat ja materiaalimaksut

Opiskelijat hankkivat oppikirjat itse. Kädentaitojen tarvikkeet eivät sisälly kurssimaksuun. Voit ostaa materiaaleja opettajalta kurssin aikana.

Alennukset ja tuetut kurssit

Opisto ei myönnä henkilökohtaisia alennuksia esimerkiksi työttömille, opiskelijoille, senioreille ja maahanmuuttajille.

Opetushallitus tukee opiston työtä ja opiskelijoita. Tuen avulla on myönnetty alennuksia kurssimaksuista maahan muuttaneille (ei turvapaikanhakijoille), oppimisvaikeuksista kärsiville, työttömille, senioriväestölle (yli 63-vuotiaille) ja eläkeläisille. Alennusta ei myönnetä päätoimisessa työsuhteessa oleville. Alennukset eivät koske kaikkia kursseja, vaan ainoastaan niitä kursseja, joiden kurssitietoihin alennus on merkitty. Kaikkien alennukseen oikeutettujen tulee ottaa yhteys toimistoon ennen kurssin maksamista. Maahan muuttaneiden, alle 63-vuotiaiden eläkeläisten, työttömien ja oppimisvaikeuksista kärsivien tulee todistaa oikeutensa kurssimaksualennukseen. Oikeus alennukseen on osoitettava joka lukukausi. Alennuksia ei myönnetä takautuvasti. Kurssille voi ilmoittautua internetissä kurssimaksua maksamatta, mutta ilmoittautumislomakkeen lisätietokenttään on lisättävä maininta alennuksesta. Ilmoittautumisen jälkeen opiskelijan tulee olla yhteydessä toimistoon ja sopia tarkemmin alennusoikeuden todistamisesta ja maksupäivästä.