Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Kurssi-info > Kurssin alkaminen ja peruminen

Kurssin alkaminen

Kurssitiedot voivat muuttua, joten tarkista ajankohtaiset tiedot verkkosivuiltamme.

Kurssit järjestetään Helsingin aikuisopiston opistotalolla osoitteessa Runeberginkatu 22-24, jos muuta osoitetta ei ole kurssin kohdalla erikseen mainittu. Tutustu opistotalon esteettömyystietoihin.

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia. 

Ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautumisen voi perua sähköpostitse toimisto@helao.fi tai toimistolla. Opisto voi palauttaa kurssimaksun opiskelijalle seuraavilla ehdoilla:

  • Jos opiskelija peruu ilmoittautumisensa 7 päivää ennen kurssin alkamista, opisto palauttaa kurssimaksun opiskelijalle.
  • Jos opiskelija peruu ilmoittautumisensa 7 päivää ennen kurssin alkamista ja on maksanut kurssin käyttäen Smartumia, Tykyä tai Edenrediä, opisto ei palauta kurssimaksua opiskelijalle. Summan voi kuitenkin käyttää jonkin toisen kurssin maksamiseen. Jos kurssi on maksettu ePassilla, maksu voidaan palauttaa opiskelijan saldolle, mikäli peruutus tapahtuu saman kalenterivuoden aikana kuin maksu on suoritettu. Jos peruutus tapahtuu seuraavana vuonna, opiskelija voi siirtää maksun johonkin vastaavaan kurssiin.
  • Jos opiskelija peruu ilmoittautumisensa alle 7 päivää ennen kurssin alkamista tai jos kurssipaikka jää käyttämättä, opisto perii koko kurssimaksun. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia.
  • Jos opisto peruu kurssin ennen sen alkamista, opisto palauttaa kurssimaksun opiskelijalle. Kurssi toteutuu, mikäli osallistujaminimi on täyttynyt 2 arkipäivää ennen kurssin suunniteltua alkamispäivää.
  • Jos opisto joutuu keskeyttämään alkaneen lähiopetuksen ylivoimaisen esteen* vuoksi, kurssi jatkuu etäopetuksena. Jos etäopetus ei ole mahdollista, kurssi siirretään toiseen ajankohtaan tai keskeytetään kokonaan. Jos kurssi keskeytetään, opisto ei palauta kurssimaksua, vaan opiskelija voi käyttää kurssimaksun johonkin toiseen kurssiin.
  • Jos opiskelija keskeyttää kurssin, opisto ei palauta kurssimaksua.

*) Ylivoimainen este (force majeure) tarkoittaa sellaista osapuolelle ilmaantunutta yllättävää ja ennalta arvaamatonta tapahtumaa, joka estää sopimuksenmukaisen suorituksen tekemisen. Ylivoimainen este on aina sen kohdanneelle sellainen tapahtuma, johon ei voi valmistautua. Ylivoimainen este voi olla esimerkiksi sota, kulkutauti, luonnonmullistus tai viranomaisen antama kielto tai määräys. Koronatilanne voi aiheuttaa edellä kuvatun kaltaisen force majeure -tilanteen. Koronapandemian aikana kansalaisopisto noudattaa terveysviranomaisten sekä AVI:n ohjeistuksia lähiopetuksen järjestämisessä.

Avoimen yliopiston opintojen ilmoittautumisen peruminen

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen voi perua sähköpostitse toimisto@helao.fi tai toimistolla. Peruminen ei ole mahdollista puhelimitse.

  • Jos opiskelija peruu ilmoittautumisensa 14 päivää ennen opintojen alkamista, maksettu opintomaksu palautetaan kokonaisuudessaan.
  • Jos opiskelija peruu ilmoittautumisensa alle 14 päivää ennen opintojen alkamista tai jos opintopaikka jää käyttämättä, opisto perii koko kurssimaksun. Kurssimaksut ovat ulosottokelpoisia.
  • Huom! Liittojen jäsenet: Jos peruutus tulee myöhässä tai opintopaikka jää käyttämättä, opisto perii täyden opintomaksun.
  • Jos opisto peruuttaa kurssin ennen sen alkamista, maksettu opintomaksu palautetaan kokonaisuudessaan opiskelijalle.