Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin aikuisopisto > Kurssi-ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen

Kursseille voi ilmoittautua henkilökohtaisesti tai edustajan välityksellä opiston toimistossa, Töölöntullinkatu 8, tai verkkosivuillamme. Puhelimitse ei voi ilmoittautua.

Huomaa, että verkkosivuilla ilmoittautuessa ohjelma vaatii koko sosiaaliturvatunnuksen. Jos et halua antaa sosiaaliturvatunnustasi, on ilmoittautuminen tehtävä opiston toimistossa.

Voit ilmoittautua opiston toimistossa, puhelimitse, sähköpostitse tai verkkosivuilla.

Kurssitiedot voivat muuttua, tarkista ajankohtaiset tiedot verkkosivuiltamme.

Oppitunnin (t) pituus on 45 minuuttia.

Ilmoittaudu ajoissa, jos haluat paikan ryhmästä.

Jos kurssi on täynnä, voit ilmoittautua varasijalle. Varasijaa ei pidä maksaa. Saat sähköpostia tai tekstiviestin, jos paikka vapautuu.

Kurssien opetuskieli on yleensä suomi. Monilla kursseilla opettajat voivat opettaa myös englanniksi tai jollakin muulla kielellä. Voit kysyä koulutuspäälliköltä, mitä kieltä kurssilla käytetään.

Kurssin maksaminen

Kurssi pitää maksaa heti. Jos et voi maksaa heti, ota yhteyttä toimistoon (toimisto@helao.fi) ja sovi uusi eräpäivä.

Liikuntaedulla voi maksaa liikunnan ja tanssin kursseja. Kulttuuriedulla voi maksaa kuvataiteen, kädentaitojen, liikunnan, tanssin, musiikin tai muun taideopetuksen kursseja.

Maksutavat toimistossa: käteinen, pankkikortti, VISA, Eurocard, Mastercard, OK, VISA Electron tai Maestro sekä Smartum, E-passi, Ticket Mind & Body ja Ticket Duo, TYKY-setelit tai Virikesetelit.

Maksutavat verkossa: oma verkkopankki, Smartum-verkkomaksu, E-passin verkkomaksu. E-passilla voit maksaa myös soittamalla toimistoon.

Opisto ei anna alennuksia opiskelijoille.

Perimme 5 euroa, jos työnantajaa laskutetaan. Ilmoita laskutustiedot toimistoon.

Oppikirjat pitää hankkia itse. Oppikirjoja saa kirjakaupoista.

Käden taitojen tarvikkeet eivät sisälly kurssimaksuun. Voit ostaa materiaaleja opettajalta kurssin aikana.

Kurssin alkaminen

Helsingin aikuisopisto ei lähetä ilmoitusta ennen kurssin alkua.

Oppitunteja ei järjestetä arkipyhinä.

Tarkista kurssipaikka ohjelmasta. Kurssi pidetään Helsingin aikuisopistolla, jos osoitetta ei ole kerrottu.

Näet luokan numeron 1. kerroksen aulassa olevasta monitorista. Luokka voi vaihtua, joten tarkista luokan numero joka kerta.

Jos sinulla on liikuntarajoite, ota yhteyttä vahtimestariin.

Voit ostaa todistuksen toimistosta, kun kurssi on päättynyt. Todistus maksaa 5 euroa / paperi. Jos kurssi on päättynyt yli vuosi sitten, todistus maksaa 10 euroa/ paperi.

Opistolla ei ole vakuutusta opiskelijoille.

Opistolla ei ole vartioituja vaatteiden ja tavaroiden säilytystiloja.

Opistolla ei ole parkkipaikkoja opiskelijoille.

Kurssin peruuttaminen

Jos kurssi perutaan, saat siitä tekstiviestin tai sähköpostin. Palautamme kurssimaksun tilillesi, kun olet ilmoittanut IBAN-tilinumeron. Jos kurssi on maksettu liikunta- ja kulttuuriedulla, emme palauta maksua. Voit käyttää summan johonkin vastaavaan kurssiin.

Jos perut kurssin itse viimeistään 10 päivää ennen kurssin alkua tai jos sairastut etkä voi aloittaa kurssia, palautamme sinulle 80 prosenttia kurssimaksusta. Jos kurssi on maksettu liikunta- ja kulttuuriedulla, emme palauta maksua. Voit käyttää 80 prosenttia johonkin vastaavaan kurssiin. Sairastuminen on osoitettava lääkärin tai terveydenhoitajan todistuksella. Opisto perii koko kurssimaksun, jos et peru kurssia ja jätät kurssipaikan käyttämättä tai jos peruminen tapahtuu alle 10 päivää ennen kurssin alkua.

Katso peruutusehdot täältä.