Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Toimitaan vastuullisesti koronaviruksen taltuttamiseksi

Toimitaan vastuullisesti koronaviruksen taltuttamiseksi

Helsingin aikuisopisto pyrkii kaikin tavoin takaamaan turvallisen oppimiskokemuksen opiston tiloissa koronaviruspandemian vallitessa. Järjestämme lähiopetusta luokissa opetus- ja kulttuuriministeriön varautumisohjeen mukaisesti varovaisuutta ja turvavälejä noudattaen.

Käsienpesu ja turvavälit ovat tärkeimmät keinot ehkäistä koronatartuntoja. Opisto suosittelee opiskelijoilleen kasvomaskin tai pisarasuojan eli visiirin käyttöä toisten suojaamiseksi. Käsidesiä on saatavilla opiston tiloissa.

Muistathan pyrkiä myös omalta osaltasi ennaltaehkäisemään koronaviruksen leviämistä. Älä tule opiston tiloihin, jos sinulla on flunssan tai muun sairauden oireita ja huomioi THL:n ohjeet julkisissa tiloissa liikkuessasi. Toimi vastuullisesti joka päivä:

  • Pese kädet saippualla. Käsien pesu on paras tapa suojautua koronavirukselta. Pese kätesi huolellisesti ja usein: aina ennen kuin syöt, ja kun tulet ulkoa, kaupasta tai vessasta. Jos et voi pestä käsiäsi, käytä alkoholipohjaista tai muuta kemikaaliviranomaisen hyväksymää käsihuuhdetta.
  • Yski hihaan tai kertakäyttöliinaan. Ehkäiset viruksen leviämistä kun suojaat suusi ja nenäsi kertakäyttöliinalla kun yskit tai aivastat. Heitä liina käytön jälkeen roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, suojaa suusi ja nenäsi hihalla. Voit halutessasi käyttää suu-nenäsuojusta.
  • Pidä vähintään metrin etäisyys. Säilytä vähintään metrin etäisyys muihin ihmisiin, koska virus tarttuu useimmiten lähikontaktissa. Jos lähikontaktia ei voida välttää, pese kätesi saippualla ja vedellä välittömästi kontaktin jälkeen.
  • Jos saat oireita, tee oirearvio tai soita. Koronaviruksen aiheuttamia oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi, ripuli tai äkillinen haju- ja/tai makuaistin menetys. Jos sinulla on oireita, tee oirearvio osoitteessa Omaolo.fi tai soita terveydenhuoltoon.
  • Jos sairastut, noudata lääkärin ohjeita. Jos tartunta on varmistettu, pysy kotona vähintään 14 vuorokauden ajan. Jos sinulla on oireita vielä 14. päivänä tai sen jälkeen, pysy kotona, kunnes olet ollut oireeton vähintään 2 vrk. Noudata lääkärin ohjeita.
  • Huolehdi itsestäsi ja läheisistäsi. On normaalia, että koronavirus aiheuttaa huolta. Omaa ja läheisten hyvinvointia voi pitää yllä vaalimalla hyviä arkirutiineita, terveitä elintapoja sekä tekemällä asioita, jotka tuottavat iloa.

Riskiryhmään kuuluvien tulee epidemian aikana välttää lähikontakteja, eikä lähiopetukseen osallistumista siksi suositella heille. Tutustu tarkemmin vakavan koronavirustaudin riskiryhmiin.

Seuraamme viranomaisten tiedostusta ja päivitämme ohjeistusta tarvittaessa. Lue lisää ajantasaista tietoa koronaviruksesta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta: thl.fi/koronavirus.