Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Kestävän tyylin salaisuus

Kestävän tyylin salaisuus

Kestävän tyylin kurssilta vinkkejä toimivan vaatekaapin rakentamiseen

Helsingin aikuisopisto järjesti stylisti, kirjailija ja ihanuusvalmentaja Sohvi Nymanin johdolla syksyn ihanimman tyylikurssin. Osallistujat saivat kotiin viemisiksi oman tyylin avaimet ja uusia vintagevaatteita.

Kestävän kehityksen tyylikurssin tavoitteena oli oppia korostamaan omia parhaita puolia ja pukeutumaan vaatteisiin, joissa tuntee olonsa ihanaksi. Se edellyttää oman tyylin tunnistamista ja toimivan vaatekaapin luomista. Kurssilla tarkasteltiin myös värejä ja vartalotyyppejä.

Kurssin ensimmäisellä tapaamisella käytiin läpi kestävän tyylin teoriaa ja toisella kerralla päästiin sovittamaan vaatteita Sohvin opastuksella Töölöntorin UFFiin.

Oikeat värit ja mitat näyttävät ja tuntuvat oikealta

Ensimmäisellä kurssikerralla määriteltiin kunkin osallistujan värimaailma poskipunan ja kankaiden avulla. Sohvi osoitti, kuinka oikeat värit saavat ihmisen hehkumaan.

Todettiin, että vääränlaiset ja -kokoiset vaatteet vääristävät vartalon mittasuhteita ja niiden kanssa olo on epämukava. Kurssilaiset oppivat tunnistamaan vartalotyypit A, Y, H, O, X ja kuulivat, mitä näiden kanssa on hyvä suosia ja mitä välttää. Toimivan vaatekaapin salaisuus on yhdisteltävyys ja monikäyttöisyys.

Kestävä tyyli on laadukasta

Sohvi opasti shoppailemaan harvoin ja harkitusti – järjellä, ei tunteella. Uusien ostosten olisi hyvä sopia nykyiseen vaatekaappiin. Työhön valittua asua voi stailata lennossa iltamenoa varten esimerkiksi huiveilla, laukuilla tai vaihtamalla korkkarit buutseihin.

Vaatteiden huoltamiseen on hyvä kiinnittää huomiota, jotta ne kestäisivät mahdollisimman pitkään. Slow fashion on kestävämpi periaate kuin pikamuoti. Laatuun kannattaa panostaa ja kurssilaiset saivat hyviä käytännön vinkkejä siitä, mistä laadun tunnistaa.

UFFin vintagemyymälän aarteita

Toisella tapaamiskerralla Töölöntorin UFFissa satuttiin paikalle päivänä, jolloin myymälään oli saapunut uusi valikoima, ja asiakkaiden virta oli sen mukainen. Vaikka suurin osa asiakkaista onkin myymälän edustajan mukaan naisia, niin kurssi-iltana paikalla parveili myös tyylikkäitä nuoria miehiä, jotka muun muassa tyhjensivät Marimekon Jokapoika-paitarekin.

Kysytyintä vintagemuotia juuri nyt ovat myymälän mukaan nahkatakit ja buutsit. Farkuista erityisesti Levikset viedään käsistä ja myös erilaiset housut trumpettilahkeella häviävät nopeasti. Ulkoiluvaatteista eniten kiinnostavat ysärihenkiset neonväriset kokohaalarit.

Hypistelyä ja sovittamista

Sohvi oli poiminut uudesta valikoimasta malleja, jotka edustivat eri vartalotyypeille sopivia elementtejä. Vaatteiden sopivuutta tarkasteltiin yhdessä ja kukin sai palautetta valinnoistaan. Ostoskassiin päätyi hyviä löytöjä.

   

   

Kommelluksittakaan ei selvitty

Kurssilaisten omat päällysvaatteet jätettiin rekille myymälän takaosaan. Tapaamisen päättyessä toimittaja etsi kadonnutta takkiaan, kunnes näki sen kassalla sillä sekunnilla, kun se oli päätymässä uudelle omistajalle. Tavara siis lähestulkoon vietiin käsistä.

Tutustu Sohvin kursseihin

Sohvi järjestää opistolla suosittuja muoti- ja meikkikursseja. Tutustu tarkemmin tämänhetkiseen tarjontaan ja ilmoittaudu.

Kevätlukukaudelle 2022 on luvassa uusia kursseja, joten ole valppaana 29.11. klo 10, kun kevään ilmoittautuminen avautuu.

Tutustu Sohviin esittelyvideolla.

**

Toimittaja: Opiston markkinointipäällikkö Kristiina