Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Kestävän kehityksen ilmaisluentosarja ”KesKen”

Kestävän kehityksen ilmaisluentosarja ”KesKen”

Ilmaisluentosarjassa esittelemme henkilöitä ja järjestöjä, jotka omalta osaltaan tekevät työtä reilumman, vihreämmän ja turvallisemman tulevaisuuden eteen.

Luennot ja työpajat pidetään kerran kuussa torstaisin Helsingin aikuisopiston auditoriossa osoitteessa Runeberginkatu 22-24. Paikkoja on rajallinen määrä, joten ilmoittauduthan jokaiselle luennolle erikseen. Noudatamme aluehallintoviranomaisen suosituksia turvaväleistä, käsihygieniasta ja maskien käytöstä.

26.8. Vastuullinen muoti ja kierrätysostaminen

klo 17.30-18.15 Stylisti Sohvi Nyman

23.9. Kestävän kehityksen viikko

klo 17.30-18.45 Lahdenperä ry:n puheenjohtaja Anni Rainio
Anni muutti kaksi vuotta sitten kaupungista maalle aikomuksenaan aloittaa omavaraisempi elämäntapa. Toiveina oli oppia havainnoimaan luonnon syklisyyttä, elämään enemmän luonnosta käsin ja kasvattamaan omaa ruokaa. Tule kuulemaan, minkälaisia haasteita, vastoinkäymisiä ja onnistumisia matka on tuonut eteen.

klo 19-20 Käsityöopettaja Anna-Karoliina Tetri
Värjäystä luonnonmateriaaleilla. Mitä värjäysmateriaaleja löytyy luonnosta tai puutarhasta eri vuodenaikoina? Mitä apuaineita värjäyksessä voidaan käyttää?
Ilmoittaudu

28.10. Reilun kaupan viikko

klo 17.30-19 Eetti ry:n työpaja, vastuullisuusasiantuntija Maija Lumme
Mitä on vastuullinen kuluttaminen? Entä miten tunnistaa viherpesu? Eetin järjestämässä työpajassa käydään läpi ruoan ja vaatteiden vaikutukset ilmastoon, ympäristöön ja ihmisoikeuksiin sekä saadaan työkaluja kestävämpien valintojen tekemiseen ja viherpesun tunnistamiseen. Eetti on kansalaisjärjestö, joka ajaa oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista.
Ilmoittaudu

25.11. Älä osta mitään -viikko

klo 17.30-19 Kansalaisjärjestö Tunne ry: “Ympäristötunteet arkielämässä”
Ympäristökriisi, uhkaavat tulevaisuuden näkymät ja tarvittavat yhteiskunnalliset muutokset herättävät monenlaisia tunteita. Työpajassa käydään läpi ympäristötunteiden kirjoa ja kohtaamista arkielämässä, sekä tutustutaan omiin arvoihin joiden pohjalta me elämäämme rakennamme. Työpajan vetävät Sanni Saarimäki ja Minerva Peijari.

klo 19.15-20.15 Vuokko Travanti: ”Mielenrauhaa ostamalla vai olemalla ostamatta?”
Mieli on työkalu – miten sinä sitä käytät? Vai käyttääkö se sinua? Mielenhallinnan mestariksi voit oppia tutkimalla ostohalua ja mieltä silloin, kun se houkuttelee sinua ostamaan jotakin – kenties turhaa ja tarpeetonta. Maailma on mieletön paikka elää, kun mieli on vapaa ostohaluista – alkuun vaikka vain yhden päivän ajan.

Ilmoittaudu

Tutustu opistotalon esteettömyystietoihin ja tapahtumaan Facebookissa.