Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Tähtäimessä Huippuvuoret 2018

Tähtäimessä Huippuvuoret 2018

Tähtäimessä Huippuvuoret -valmennuskurssi on Helsingin aikuisopiston ja Hyvinkään Opiston yhteisprojekti.

Kurssi antaa valmiudet kesävaelluksille arktisilla alueilla. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa retkeilykokemusta. Kurssi kokoontuu kerran kuukaudessa tammi-kesäkuun aikana pe/la tai la-su Etelä-Suomen alueella. Maastossa yövytään huhtikuun ja toukokuun tapaamisissa.

Kurssipäivät ja kurssin sisältö:

Pe 12.1. Meriturva, Lohja: Pelastautuminen vedestä helikopteriin, kylmävesiallasharjoitus
La 10.2. Aikatalo, Helsinki: Turvallisuus ja varusteet
La 17.3. Stonegallery, Hämeenlinna: Retkikeitin ja retkiruoka
La-su 14.–15.4. Nuuksio, Espoo: Harjoitusvaellus
La-su 19.– 20.5. Liesjärvi, Tammela: Näyttövaellus
La 9.6. Karkkila: Ase- ja ampumakoulutus (jääkarhuvaara) ja eräensiapu

Kurssin hinta: 560€

Tarkempi koulutusohjelma esitellään infoilloissa:

tiistaina 12.12. klo 18.00 – 19.30 Hyvinkään Opistolla (Helenenkatu 21) ja
keskiviikkona 13.12. klo 18.00 – 19.30 Helsingin aikuisopistolla (Töölöntullinkatu 8).
Ks. lisää täältä.

Kurssille voi ilmoittautua torstaina 14.12. klo 10 alkaen molempien opistojen sivuilla. Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislinkki lisätään kotisivuillemme lähempänä ilmoittautumisajan alkua.

Kurssin suorittaneilla on mahdollisuus osallistua noin viikon mittaiselle Jääkarhunkierros -vaellukselle Huippuvuorilla. Huippuvuoret on Norjan hallintoalueeseen kuuluva saariryhmä Pohjoisella Jäämerellä 78. leveyspiirin tuntumassa. Kurssihinta ei kata itse vaellusta: matka on maksettava erikseen.

Jääkarhunkierros – vaellus 2018

Jääkarhunkierros on ainutlaatuinen vaellusreitti Huippuvuorten karussa asumattomassa erämaassa. Koe kuraputousten jylhä pauhu, makaa fossiilipedillä ja etsi maailman vanhin metsä.

Vaellus järjestetään ke 18.7.2018 – ma 23.7.2018.

Vaelluksen lähtö-ja paluupaikka on Longyearbyen. Paikan päällä tulee olla vaellusta edeltävänä päivänä ja paluumatkan tulee alkaa vasta paluupäivää seuraavana päivänä.

Retkikuntalaisilta edellytetään hyvää fyysistä ja psyykkistä kuntoa. Jääkarhunkierros on täysi 6 päivän rinkkavaellus erittäin vaativissa oloissa ilman keskeytysmahdollisuutta (paitsi hätätapauksessa).

Reittikuvaus:

Retkikunta kuljetetaan risteilyaluksella Longyearbyenistä (hallinnollinen keskus) Billefjorden-vuonon luoteisrannalla sijaitsevaan Skansbukta-lahteen. Laivamatkaa kertyy noin 35 km.

Skansbuktassa rantaudutaan Skansdalselva-joen suistoon, mistä retkikunta vaeltaa Jotunfonna-jäätikön myötäpäivään kiertäen Pyramidenin kaupunkiin. Kokonaismatkaksi tulee noin 50 km. Päivämatkojen pituus on noin 10 km (5-8h/pvä). Paikoitellen maasto on hyvin vaativaa ja nousut ja laskut ovat jyrkkiä.

Pyramiden on hylätty kaivoskaupunki, joka oli aikoinaan maailman pohjoisin kaupunki. Se toimi Huippuvuorilla Neuvostoliiton ja sittemmin Venäjän kaivostoiminnan hallinnollisena keskuksena. Pyramidenilta retkikunta jatkaa ennen vaellusta alkanutta risteilyä takaisin Longyearbyeniin.

Vaelluksen hinta: 1240 € (sis. alv) + 350-570€ (pelastautumisvakuutuspanttaus, joka palautetaan pelastautumiselta vältyttäessä, summa ryhmäkoon mukaan)

Tarkempi vaellusohjelma esitellään infoilloissa:

tiistaina 12.12 klo 18.00 – 19.30 Hyvinkään Opistolla (Helenenkatu 21) ja
keskiviikkona 13.12 klo 18.00 – 19.30 Helsingin aikuisopistolla (Töölöntullinkatu 8). Ks. lisää täältä.

Kurssin vetäjät ja retkikunnan oppaat:

eräopas Minna Salminen ja eräopas Kimmo Kiimalainen

Lisätietoa: huippuvuoret2018@gmail.com