Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Helsingin taideyhdistys ja Helsingin aikuisopisto yhteistyöhön

Helsingin taideyhdistys ja Helsingin aikuisopisto yhteistyöhön

Helsingin aikuisopiston AULAgallerian näyttelyohjelma on perinteisesti rakentunut omien taideopettajien, opiston opiskelijaryhmien sekä vierailevien ryhmien tai yksittäisten taiteilijoiden näyttelyille. Syksystä 2018 tilan vakituisiksi vieraiksi on kutsuttu Helsingin taideyhdistys ry:n jäseniä. HTY:n jäsenistö voi pitää tilassa noin neljän viikon näyttelyitä opiston omien näyttelyjen ohessa. Yhteistyön aloittavat 28.8.-23.9. Anneli Rajanen-Salo ja Marianne Matikka yhteisnäyttelyllään A&M…visuaalinen rytmi.

Helsingin taideyhdistys ry on vankan aseman ansainnut visuaalisen kulttuurin vaalija. Tyyliin: ”we make things happen”. Yhteisö, jossa toimitaan stadilaisen luovasti ja tehdään asioita omalla tavalla. Yhteisö, jossa taidealojen ammattilaiset ja harrastajat tavoittelevat yhdessä tekemisen flow-ilmiötä. Jäsenistölle räätälöidyt perinteiset taidekokemukset, siinä missä uudet reitit taiteen esilletuomiseen, ovat toiminnan ydin. Yhdistyksen visuaalisen rytmin on omaksunut 39 vuoden aikana suuri joukko innostuneita jäseniä.

Helsingin aikuisopisto on kaikille avoin oppimisen ja hyvinvoinnin keskus sekä yksi Suomen suurimmista yksityisistä kansalaisopistoista. Vuonna 1961 perustettu opisto on vapaan sivistystyön lain piiriin kuuluva kansalaisopisto. Opisto järjestää myös työvoimapoliittista koulutusta ja aikuisten perusopetusta. Opisto toimii Töölöntullinkadulla, perusopetuksen talossa Arkadiankadulla sekä liikuntatiloissa Annankadulla.

AULAgalleria on opiston oma näyttelytila, joka nimensä mukaisesti sijaitsee opiston aulatilassa. Ripustustilaa on 25 juoksumetriä, ripustusseinistä kolme kohoaa yli 350 cm:n korkeuteen. Galleria on avoinna yleisölle opiston aukioloaikoina.

Näyttelytiedote:

AULAgalleria, Helsingin aikuisopisto, Töölöntullinkatu 8, 00250 Hki

28.8 – 23.9. 2018 Anneli Rajanen-Salo ja Marianne Matikka – A&M … visuaalinen rytmi

Galleria auki ma-pe klo 9-19 la-su klo 10-15

Intohimo kuvalliseen ilmaisuun, rehellinen usko kuvan merkitykseen ja voimaan yhdistää meidät, samoin kun osallistuminen Louvre/Paris taidemessuille ja Helsingin Taideyhdistys jäsenyys.

Urakokemuksen sivutuotteena olemme löytäneet omat pienet paikkamme nykytaideviidakossa.  

Kuvallinen ilmaisutyylimme on abstraktisti ja toisia todellisuuksia tavoitteleva minimalismi.

Ja kyllä…haluamme kevyellä otteella hätkähdyttää ja olla vähän erilaisia, tavoitteena rehellinen visuaalisuus… jolla haastamme katsojat omiin visuaalisiin tulkintoihin.

https://helsingintaideyhdistys.wordpress.com/