Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Digiolohuone senioreille ja maahanmuuttajille

Digiolohuone senioreille ja maahanmuuttajille

Digiolohuone on perustettu senioreille ja maahanmuuttajille, jotka haluavat oppia käyttämään tietokonetta ja internetistä löytyviä palveluja.

Helsingin aikuisopistossa järjestetään kursseja, joilla harjoitellaan tavallisimpien tietokoneohjelmien peruskäyttöä. Kurssille osallistuaksesi et tarvitse mitään ennakkotaitoja. Voit ottaa oman laitteesi mukaan, jos sinulla on sellainen.

Kursseille on vapaa pääsy ja ne ovat maksuttomia. Klikkaa linkkiä nähdäksesi lukukauden kurssitarjontaa ja ilmoittaudu mukaan!

Vinkkejä tavallisimpien verkkopalveluiden käyttöön

Digiolohuone.fi-sivustolla kerrotaan tarkemmin Helsingin aikuisopiston ja Rauman kansalaisopiston järjestämistä tietokoneen ja internet-palveluiden käytön kursseista maahanmuuttajille ja senioreille.

Digiolohuone.fi-sivuilta löydät myös neuvoja yleisimpien Suomessa käytössä olevien kansalaisten verkkopalvelujen käyttämiseen. Saat ohjeet, miten toimia Kelan sivuilla, Omakannassa, verottajan sivuilla tai miten käyttää Suomi.fi-palvelua, jonka avulla voit asioida yhdellä kirjautumisella useassa julkishallinnon palvelussa. Sivustolla on myös ohjeet verkossa tunnistautumiseen sekä digisanasto ja vinkkejä muille koulutussivuille.

Taustalla on Digiosaamisen kehittämishanke

Digiolohuone on osa opetushallituksen rahoittamaa Digiosaamisen kehittämishanketta. Hanke järjestää osallistujille maksutonta koulutusta, ohjausta ja neuvontaa tieto- ja viestintätekniikan käytöstä. Koulutusten ja neuvonnan avulla osanottajat oppivat käyttämään paremmin digitaalisia palveluja. Digimaailman haltuunotto parantaa maahanmuuttajien integroitumista suomalaiseen yhteiskuntaan ja lisää työttömien mahdollisuuksia työllistyä. Se auttaa myös ikäihmisiä hyödyntämään sujuvammin digitalisoituvan yhteiskunnan palveluja.

Hankkeen päätoteuttajana ja koordinaattorina toimii Toimihenkilöjärjestöjen Opintoliitto, joka ylläpitää Helsingin aikuisopistoa, lisäksi osatoteuttajana toimii Rauman kansalaisopisto.