Etusivu Toggle Menu
Home

Ajankohtaista

Etusivu > Ajankohtaista > Asiakastyytyväisyyskysely 2019

Asiakastyytyväisyyskysely 2019

Helsingin aikuisopistossa toteutettiin asiakastyytyväisyyskysely maaliskuussa 2019. Kyselyyn osallistui lähes 500 kansalaisopiston opiskelijaa. Kyselytutkimuksen tarkoituksena oli kartoittaa asiakkaiden kokemuksia opiskelusta ja harrastamisesta kurssien, toiminnan ja tilojen näkökulmasta. Kyselyn avulla haettiin myös näkemyksiä tulevien tilamuutosten toiminnallisiin tarpeisiin. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Vahanen PRO Oy.

Kyselyn tuloksista päätellen valtaosa asiakkaistamme olivat tyytyväisiä opetukseen ja palveluun, mutta tiloihin liittyviä kehitysehdotuksiakin oli joukossa.

Tässä muutamia nostoja kyselystä:

  • Kysyimme, miksi vastaajat olivat valinneet Helsingin aikuisopiston. Suurin osa vastaajista ilmoitti syyksi oppimishalun / itsensä kehittämisen, aiemmat hyvät kokemukset ja opettajan / opetuksen laadun.
  • Valtaosa vastaajista arvioi, että ilmoittautuminen on helppoa ja moni arvosti maksamisen joustavuutta. Usean mielestä kurssitarjonta on monipuolista.
  • Suurin osa vastaajista kertoi löytäneensä opiston kotisivuilta, muut hakukoneen kautta ja suosittelun perusteella.
  • Suurin osa vastaajista asuu Töölön lähipostinumeroalueilla, mutta vastaajia oli myös Munkkiniemestä ja Hakaniemi/Kallio-akselilta.
  • Opistolle ilmoitti saapuvansa vähän yli puolet vastaajista bussilla, kolmannes ratikalla ja neljännes kävellen.
  • Saimme lisäksi yli 100 uutta kurssiehdotusta.
  • Kyselyssä mainitsimme Helsingin aikuisopiston muutosta syksyllä 2020 uusiin tiloihin Töölön Runeberginkatu 22-24:n Chydenia-rakennukseen. Pyysimme toiveita uusien tilojen kehittämiseen ja saimme n. 250 vastausta liittyen kalusteiden ergonomisuuteen ja liikuteltavuuteen, tilojen sisäilmaan ja valoisuuteen, opasteiden näkyvyyteen ja säilytysmahdollisuuksiin.
  • Pyysimme vastaajia kuvailemaan opistoa yhdellä sanalla. Kuvassa isoimmalla fontilla näkyy kolme eniten mainittua sanaa ”mukava”, ”kiva” ja ”hyvä”.

Kiitämme kaikkia osallistuneita arvokkaasta panoksesta.