Etusivu Toggle Menu
Home
Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Kestävän tyylin kurssilta vinkkejä toimivan vaatekaapin rakentamiseen

Helsingin aikuisopisto järjesti stylisti, kirjailija ja ihanuusvalmentaja Sohvi Nymanin johdolla syksyn ihanimman tyylikurssin. Osallistujat saivat kotiin viemisiksi oman tyylin avaimet ja uusia vintagevaatteita.

Kestävän kehityksen tyylikurssin tavoitteena oli oppia korostamaan omia parhaita puolia ja pukeutumaan vaatteisiin, joissa tuntee olonsa ihanaksi. Se edellyttää oman tyylin tunnistamista ja toimivan vaatekaapin luomista. Kurssilla tarkasteltiin myös värejä ja vartalotyyppejä.

Kurssin ensimmäisellä tapaamisella käytiin läpi kestävän tyylin teoriaa ja toisella kerralla päästiin sovittamaan vaatteita Sohvin opastuksella Töölöntorin UFFiin.

Oikeat värit ja mitat näyttävät ja tuntuvat oikealta

Ensimmäisellä kurssikerralla määriteltiin kunkin osallistujan värimaailma poskipunan ja kankaiden avulla. Sohvi osoitti, kuinka oikeat värit saavat ihmisen hehkumaan.

Todettiin, että vääränlaiset ja -kokoiset vaatteet vääristävät vartalon mittasuhteita ja niiden kanssa olo on epämukava. Kurssilaiset oppivat tunnistamaan vartalotyypit A, Y, H, O, X ja kuulivat, mitä näiden kanssa on hyvä suosia ja mitä välttää. Toimivan vaatekaapin salaisuus on yhdisteltävyys ja monikäyttöisyys.

Kestävä tyyli on laadukasta

Sohvi opasti shoppailemaan harvoin ja harkitusti – järjellä, ei tunteella. Uusien ostosten olisi hyvä sopia nykyiseen vaatekaappiin. Työhön valittua asua voi stailata lennossa iltamenoa varten esimerkiksi huiveilla, laukuilla tai vaihtamalla korkkarit buutseihin.

Vaatteiden huoltamiseen on hyvä kiinnittää huomiota, jotta ne kestäisivät mahdollisimman pitkään. Slow fashion on kestävämpi periaate kuin pikamuoti. Laatuun kannattaa panostaa ja kurssilaiset saivat hyviä käytännön vinkkejä siitä, mistä laadun tunnistaa.

UFFin vintagemyymälän aarteita

Toisella tapaamiskerralla Töölöntorin UFFissa satuttiin paikalle päivänä, jolloin myymälään oli saapunut uusi valikoima, ja asiakkaiden virta oli sen mukainen. Vaikka suurin osa asiakkaista onkin myymälän edustajan mukaan naisia, niin kurssi-iltana paikalla parveili myös tyylikkäitä nuoria miehiä, jotka muun muassa tyhjensivät Marimekon Jokapoika-paitarekin.

Kysytyintä vintagemuotia juuri nyt ovat myymälän mukaan nahkatakit ja buutsit. Farkuista erityisesti Levikset viedään käsistä ja myös erilaiset housut trumpettilahkeella häviävät nopeasti. Ulkoiluvaatteista eniten kiinnostavat ysärihenkiset neonväriset kokohaalarit.

Hypistelyä ja sovittamista

Sohvi oli poiminut uudesta valikoimasta malleja, jotka edustivat eri vartalotyypeille sopivia elementtejä. Vaatteiden sopivuutta tarkasteltiin yhdessä ja kukin sai palautetta valinnoistaan. Ostoskassiin päätyi hyviä löytöjä.

   

   

Kommelluksittakaan ei selvitty

Kurssilaisten omat päällysvaatteet jätettiin rekille myymälän takaosaan. Tapaamisen päättyessä toimittaja etsi kadonnutta takkiaan, kunnes näki sen kassalla sillä sekunnilla, kun se oli päätymässä uudelle omistajalle. Tavara siis lähestulkoon vietiin käsistä.

Tutustu Sohvin kursseihin

Sohvi järjestää opistolla suosittuja muoti- ja meikkikursseja. Tutustu tarkemmin tämänhetkiseen tarjontaan ja ilmoittaudu.

Kevätlukukaudelle 2022 on luvassa uusia kursseja, joten ole valppaana 29.11. klo 10, kun kevään ilmoittautuminen avautuu.

Tutustu Sohviin esittelyvideolla.

**

Toimittaja: Opiston markkinointipäällikkö Kristiina

 

Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Ajankohtaista (päivitetty 8.9.2021)

Syyslukukauden kurssitoiminta käynnistyy normaalisti lähi-, etä- tai molempia vaihtoehtoja hyödyntävänä hybridiopetuksena. Pyrimme kaikin tavoin takaamaan, että sinun on turvallista osallistua kursseille. Seuraamme viranomaisten tiedotusta ja teemme muutoksia toimintatapoihin tarvittaessa.

Me tarjoamme turvallisen opiskelu- ja harrastusympäristön

 • Huolehdimme turvaväleistä luokkatiloissa pöytä- ja tuolijärjestelyin.
 • Osallistujamääriä on pienennetty, jotta turvavälejä olisi helpompi pitää.
 • Henkilökuntamme käyttää kasvomaskia tai visiiriä, mikäli riittävää turvaväliä ei voi pitää.
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä kaikille opiston tiloissa liikkuville.
 • Käsidesiä on saatavilla opiston tiloissa kaikissa kerrosauloissa.
 • Siivousta on tehostettu.
 • Opistotalon wc-tilat, kaiteet, kahvat ja muut kovassa käytössä olevat pinnat on käsitelty Nanoksi Finland -yrityksen valokatalyysipinnoitteella, joka tekee pinnoista antimikrobisia.

Mitä sinä voit tehdä?

 • Älä tule kurssille, mikäli sinulla on flunssan oireita tai epäilet koronavirustartuntaa.
 • Käsien pesu on paras tapa suojautua virukselta. Pese kätesi saippualla huolellisesti ja usein: aina ennen kuin syöt, ja kun tulet ulkoa tai vessasta. Jos et voi pestä käsiäsi, käytä käsidesiä.
 • Yski hihaan tai kertakäyttöliinaan. Ehkäiset viruksen leviämistä kun suojaat suusi ja nenäsi kertakäyttöliinalla kun yskit tai aivastat. Heitä liina käytön jälkeen roskiin. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski hihaan.
 • Huolehdi riittävästä turvavälistä muihin opiskelijoihin kurssin aikana sekä opetustiloihin tultaessa ja niistä poistuttaessa.
 • Suosittelemme kasvomaskin käyttöä ja mahdollisuuksien mukaan omia välineitä, esim. jumppamattoja tai siveltimiä.

Mitä jos koronatilanne muuttuu ja opetus on jo alkanut?

 • Jos lähiopetus ei ole mahdollista, suurin osa kursseista jatkuu etäopetuksena.
 • Jos etäopetus ei ole mahdollista, kurssi siirretään toiseen ajankohtaan tai keskeytetään kokonaan. Voit käyttää kurssimaksun johonkin toiseen kurssiin.
 • Jos kurssitoimintaan tulee muutos kurssi-ilmoittautumisen jälkeen tai kurssin käynnistyttyä, ilmoitamme kurssille ilmoittautuneille sähköpostitse ja kotisivuillamme.

Lisätietoa

Kysy lisää toimistosta toimisto@helao.fi.

Tutustu Aluehallintoviraston Tartuntatautilain 58 h §:n mukaiseen suunnitelmaan.

Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Ilmaisluentosarjassa esittelemme henkilöitä ja järjestöjä, jotka omalta osaltaan tekevät työtä reilumman, vihreämmän ja turvallisemman tulevaisuuden eteen.

Luennot ja työpajat pidetään kerran kuussa torstaisin Helsingin aikuisopiston auditoriossa osoitteessa Runeberginkatu 22-24. Paikkoja on rajallinen määrä, joten ilmoittauduthan jokaiselle luennolle erikseen. Noudatamme aluehallintoviranomaisen suosituksia turvaväleistä, käsihygieniasta ja maskien käytöstä.

26.8. Vastuullinen muoti ja kierrätysostaminen

klo 17.30-18.15 Stylisti Sohvi Nyman

23.9. Kestävän kehityksen viikko

klo 17.30-18.45 Lahdenperä ry:n puheenjohtaja Anni Rainio
Anni muutti kaksi vuotta sitten kaupungista maalle aikomuksenaan aloittaa omavaraisempi elämäntapa. Toiveina oli oppia havainnoimaan luonnon syklisyyttä, elämään enemmän luonnosta käsin ja kasvattamaan omaa ruokaa. Tule kuulemaan, minkälaisia haasteita, vastoinkäymisiä ja onnistumisia matka on tuonut eteen.

klo 19-20 Käsityöopettaja Anna-Karoliina Tetri
Värjäystä luonnonmateriaaleilla. Mitä värjäysmateriaaleja löytyy luonnosta tai puutarhasta eri vuodenaikoina? Mitä apuaineita värjäyksessä voidaan käyttää?
Ilmoittaudu

28.10. Reilun kaupan viikko

klo 17.30-19 Eetti ry:n työpaja, vastuullisuusasiantuntija Maija Lumme
Mitä on vastuullinen kuluttaminen? Entä miten tunnistaa viherpesu? Eetin järjestämässä työpajassa käydään läpi ruoan ja vaatteiden vaikutukset ilmastoon, ympäristöön ja ihmisoikeuksiin sekä saadaan työkaluja kestävämpien valintojen tekemiseen ja viherpesun tunnistamiseen. Eetti on kansalaisjärjestö, joka ajaa oikeudenmukaista maailmankauppaa, kestäviä tuotantotapoja ja vastuullista kuluttamista.
Ilmoittaudu

25.11. Älä osta mitään -viikko

klo 17.30-19 Kansalaisjärjestö Tunne ry:n työpaja ympäristötunteista

klo 19.15-20.15 Vuokko Travanti
”Mielenrauhaa ostamalla vai olemalla ostamatta?”
Mieli on työkalu – miten sinä sitä käytät? Vai käyttääkö se sinua? Mielenhallinnan mestariksi voit oppia tutkimalla ostohalua ja mieltä silloin, kun se houkuttelee sinua ostamaan jotakin – kenties turhaa ja tarpeetonta. Maailma on mieletön paikka elää, kun mieli on vapaa ostohaluista – alkuun vaikka vain yhden päivän ajan.
Ilmoittaudu

Tutustu opistotalon esteettömyystietoihin ja tapahtumaan Facebookissa.

Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Aktiivi-Instituutti ja Helsingin aikuisopisto järjestävät yhdessä Vaasan avoimen yliopiston kanssa opintoinfon torstaina 2.9. klo 17.30-19.00. Opintoinfossa esitellään Vaasan yliopiston opintovaatimusten mukaista kauppatieteiden opetustarjontaa, kerrotaan Helsingin aikuisopiston käytänteistä sekä esitellään tutkintotavoitteista opiskelua. Tilaisuus on maksuton.

Info pidetään etänä Zoomin kautta.

Lisätietoja antaa koulutussuunnittelija Marita Parkkonen (2.8. alkaen) marita.parkkonen@helao.fi

Tilaisuuden materiaalit:

Avoimen infotilaisuus_VY_kauppatieteet

Avoin yliopisto_Helao

Syksyllä alkavat seuraavat Vaasan yliopiston kauppatieteen opinnot:

Johtaminen ja organisaatiot, opintokokonaisuus 28 op

 • Johtamisen perusteet 6 op
 • Strateginen liiketoiminnan kehittäminen 5 op
 • Henkilöstöjohtaminen 5 op
 • Organisaatiokäyttäytyminen 5 op
 • Yrityksen toiminnan kehittäminen 7 op

Markkinoinnin opintokokonaisuus 26 op

 • Markkinoinnin perusteet 6 op
 • Asiakaskeskeinen liiketoimintalogiikka 5 op
 • Kuluttajakäyttäytyminen 5 op
 • Brändijohtaminen 5 op
 • Markkinointikommunikaatio 5 op

Talousoikeus, opintokokonaisuus 27 op

 • Talousoikeus ja liiketoiminnan etiikka 6 op
 • Sopimus- ja korvausoikeus 5 op
 • Organisaatio-oikeus 5 op
 • Vero-oikeus 5 op
 • Henkilöstöoikeus 6 op

löydät opinnot syksyn kurssiohjelmasta.

Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Lukuvuosi 2021-2022 on opiston kestävän kehityksen teemalukuvuosi. Järjestämme ilmaisohjelmaa ja kursseja, joissa käsitellään ilmastomuutokseen ja ympäristöön liittyviä teemoja.

Lukuvuoden aikana käynnistämme OKKA-säätiön hallinnoiman oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaatin hakuprosessin. Opistolle on perustettu kestävän kehityksen työryhmä.

Olemme myös julkaisseet opiston vastuullisuusohjelman. Edistämme vastuullista toimintatapaa ja kestävän kehityksen periaatteiden noudattamista opiston jokapäiväisessä toiminnassa. Vastuullisuutemme perustana on tarjota turvallinen ja arvostava opiskelu- ja työympäristö, jossa huomioidaan toimintamme yhteiskunnalliset ja ympäristövaikutukset.

Kestävän kehityksen ilmaisluentosarja ”KesKen”

Ilmaisluentosarjassa esittelemme henkilöitä ja järjestöjä, jotka omalta osaltaan tekevät työtä reilumman, vihreämmän ja turvallisemman tulevaisuuden eteen.

Luennot ja työpajat pidetään kerran kuussa torstaisin Helsingin aikuisopiston auditoriossa. Paikkoja on rajallinen määrä, joten ilmoittauduthan jokaiselle luennolle erikseen. Noudatamme aluehallintoviranomaisen suosituksia turvaväleistä, käsihygieniasta ja maskien käytöstä.

Tutustu Kestävän kehityksen ilmaisluentosarjan ohjelmaan ja ilmoittaudu.

Kestävän kehityksen teemakursseja

Bokashin ABC 19.10.2021

Vesiviljelyn ABC ja toiminnan perusteet 30.10.2021

Tee-se-itse Viherseinä (DIY), 31.10.2021

Sienituntemus 20.9.2021

Kierrätys – Parsi ja paikkaa japanilaisen sashikon keinoin 3.10.2021 – 3.10.2021

Exploring the Secrets of English Gardens and Gardening 25.9.2021 – 9.10.2021

Kertaa ja kehitä espanjaasi B 18.9.2021 – 24.11.2021

Luonnonmukainen kauneudenhoito 13.11.2021

Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Elo-syyskuun vaihteessa ohjelma on pullollaan päivän pituisia kurssimaistiaisia. Kiinnostaisiko lyhyt johdatus rap-lauluun, capoeiraan, hiilipiirustukseen, burleskiin tai laulusuzukiin?

Tutustu 30.8. – 2.9. järjestettäviin lyhytkursseihin ja ilmoittaudu mukaan! Kaikki maistiaiskurssit löytyvät alta tai kurssiohjelmasta hakusanalla ”maistiaiskurssi”.

Kurssit 30.8.

Afrikkalainen tanssi maistiaiskurssi

Aikuisten bändi – maistiaiskurssi

Hiilipiirustuksen maistiaiskurssi

Impro 2 ja 3 maistiaiskurssi

Iyengar ja restoratiivinen jooga maistiaiskurssi

Kehomusiikki – Rytmiä elämään! – maistiaiskurssi

Meditaatio verkkokurssin maistiaiskurssi

Musiikki-impron peruskurssi – maistiaiskurssi

Pilates keskitaso maistiaiskurssi

Rap-laulu – maistiaiskurssi

Salsa maistiaiskurssi / Introduction to Salsa

Taideterapia tutuksi – maistiaiskurssi

Kurssit 31.8.

Asahi maistiaiskurssi

Circle Music -piirimusiikkikurssi – maistiaiskurssi

Kansanlauluja luonnosta – maistiaiskurssi

Kehonhuolto Flow maistiaiskurssi

Kierrätys – Vanhoista vaatteista kuteeksi -maistiaiskurssi

Lempeä jooga maistiaiskurssi

Maalauksen maistiaiskurssi

Nykytanssi maistiaiskurssi

Näyttelijäntyön maistiaiskurssi

Pianomuskari 5-6-vuotiaille – maistiaiskurssi

Pilates alkeet maistiaiskurssi

Reggaetón maistiaiskurssi

Taaperomuskari 1-2-vuotiaille – maistiaiskurssi

Taaperomuskari 2-3-vuotiaille – maistiaiskurssi

Taidegrafiikan maistiaiskurssi

Ukulelen alkeiskurssi 7-9-vuotiaille – maistiaiskurssi

Vauvamuskari 3-12 kk – maistiaiskurssi

Ääni- ja liikeimprovisaatio – maistiaiskurssi

Kurssit 1.9.

Aikuisbaletti alkeet maistiaiskurssi

Akryylimaalauksen maistiaiskurssi

Burleski maistiaiskurssi

Capoeira Angola maistiaiskurssi

Ex Tempore kyläkuoro – maistiaiskurssi

Iltarentoutus maistiaiskurssi

Kestävä tyyli maistiaiskurssi

Muskari 3-5-vuotiaille – maistiaiskurssi

Parihieronta maistiaiskurssi

Pastellimaalauksen maistiaiskurssi

Pianon ryhmäalkeet 7-9-vuotiaille – maistiaiskurssi

Seniorijumppa maistiaiskurssi

Seniorilattari maistiaiskurssi

Teatterimuskari 5-6-vuotiaille – maistiaiskurssi

Werbeck-laulun maistiaiskurssi

Kurssit 2.9.

Circuit Training maistiaiskurssi

Jaksaa, ei jaksa, jaksaa verkkokurssin maistiaiskurssi

Klassinen laulu pienryhmässä – maistiaiskurssi

Kuntonyrkkeily maistiaiskurssi

Laulusuzukikurssi perheille (3-6-vuotiaat) – maistiaiskurssi

Laulusuzukin vauvaryhmä (3 kk – 2-vuotiaat) – maistiaiskurssi

Odottavien äitien laulusuzukiryhmä – maistiaiskurssi

Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Voit selata kurssiohjelmaa myös esitteen digiversiona. Kurssit löytyvät myös Kurssiverkkokaupasta, jossa voit hakea, ilmoittautua ja maksaa turvallisesti.

Painettu kurssiesite löytyy opetuspaikista ja kirjastoista elokuusta lähtien. Esite on noudettavissa myös opiston lähellä sijaitsevista K-Market Museokadun ja Meclun myymälöistä. Esite postitetaan aiempien vuosien opiskelijoille.

Ilmoittautuminen kursseille

Voit ilmoittautua verkkosivuilla tai sähköpostitse toimisto@helao.fi, jolloin ilmoittautumisesi varmistuu vasta saatuasi vahvistusviestin toimistolta. Sähköpostitse ilmoittautumista varten tarvitsemme kurssin nimen ja koodin lisäksi seuraavat tiedot: nimi, syntymäaika, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Opiston toimiston kanssa voit asioida sähköpostitse toimisto@helao.fi ja puhelimitse tai paikan päällä osoitteessa Runeberginkatu 22-24.

Lue lisää ilmoittautumisesta ja maksamisesta Kurssiverkkokaupassa.

Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Syksyn kurssiohjelmasta löytyy taas monta uutuuskurssia moneen makuun. Haluaisitko kokeilla kehomusiikkia, saksalaisia lauluja tai kamarikuoroa? Vai kiinnostaisiko pikemminkin mansikkamaan hoito, taidegrafiikka, asiatekstikurssi tai viiden elementin jooga?

Tutustu tarkemmin alla näkyvään kurssitarjontaan klikkaamalla kurssin nimeä. Kursseja voit hakea, ilmoittautua ja maksaa turvallisesti myös kurssiverkkokaupassa.

Uutuuskurssit

A cappella -lauluyhtyekurssi, 23.11.–7.12.

Aikuisten bändikurssi–alkeet, 13.9.–18.10.

Aikuisten bändikurssi–jatko, 25.10.–29.11.

Asiatekstikurssi, 21.–23.9.

Butoh, 15.9.–24.11.

Circle Music -piirimusiikkikurssi, 20.–21.11.

Circle Music -piirimusiikkikurssi–maistiaiskurssi, 31.8.

Dialogikurssi, 15.–29.11.

Doron Yoga , 11.–12.9.

Erikoislankatekniikat, 5.10.–16.11.

Ex Tempore kyläkuoro–maistiaiskurssi, 1.9.

Habla Español?, 6.9.–29.11.

Iltarentoutus, 10.12.

Improvisaatio ja monologi B, 18.10.

Jaksaa, ei jaksa, jaksaa verkkokurssi, 11.–24.11.

Joogaa ja keskustelua , 25.–26.9.

Joulukranssikurssi, 27.11.

Jännittämätön katsominen: Alexander-tekniikka, 10.–24.9.

Kamarikuoro Helao, 27.10.–15.12.

Kansanlauluja luonnosta–maistiaiskurssi, 31.8.

Kehomusiikki–Rytmiä elämään!, 30.10.–13.11.

Kehomusiikki–Rytmiä elämään!–maistiaiskurssi, 30.8.

Kirjoittamalla itseni keskiöön, 7.9.–5.10.

Kitara kuntoon!, 9.–10.10.

Klassinen laulu pienryhmässä–maistiaiskurssi, 2.9.

Koominen teatterityöpaja kahdella kielellä, 2.10.

Kuinka laulan ja soitan yhtä aikaa, 16.–17.10.

Kulttuurikävelyjä Helsingissä 1–Kieltolaki, 19.8.

Kulttuurikävelyjä Helsingissä 2–Kahvin historia, 21.–21.8.

Kulttuurikävelyjä Helsingissä 3–Helsinki helpolla suomella, 28.8.

Laulaen kohti monitaiteellista ilmaisua, 27.11.

Lavavarmuutta laulajille, 11.–12.12.

Liikkujan kehonhuolto, 17.9.–22.10.

Liikuntapsykologia: mielen voimavarojen käyttöönotto, 9.10.

Lounasrentoutus A, 26.10.

Lounasrentoutus B, 4.11.

Luo liikettä–tanssi vapaasti, 10.9.–15.10.

Luova kännykkäkuvaus, 3.–4.9.

Mansikkamaan hoito kotipuutarhurille, 6.10.

Marraskuun viini- ja kulttuurimatka 1: Perinteiset viinikulttuurimaat Georgia, Bulgaria, Kreikka ja Kypros, 3.–10.11.

Metsämieli–käytännönläheisiä keinoja arjen hyvinvointiin, 24.8.

Music Playschool in English for 4-5 years old, 2.10.–27.11.

Musiikki-impron peruskurssi, 9.–10.10.

Musiikki-impron peruskurssi–maistiaiskurssi, 30.8.

Odottavien äitien laulusuzukiryhmä, 16.9.–21.10.

Odottavien äitien laulusuzukiryhmä–maistiaiskurssi, 2.9.

Perintösuunnittelu–testamentin laatiminen, 27.11.–2.12.

Pianon ryhmäalkeet 7-9-vuotiaille–maistiaiskurssi, 1.9.

Pianon ryhmäalkeet 7-9-vuotiaille A, 16.9.–14.10.

Pianon ryhmäalkeet 7-9-vuotiaille B, 21.10.–18.11.

Pääsykoevalmennuskurssi pop-jazzlaulajille, 20.–21.11.

Rap-laulu–maistiaiskurssi, 30.8.

Ryijy ommellen, 3.–24.11.

Rytmimusiikin historia, 27.10.–24.11.

Saksalaiset yksinlaulut–viikonloppukurssi, 27.–28.11.

Syanotypia – valokuvia ilman kameraa, 27.–28.11.

Syventävät joogaopinnot, 21.8.–28.12.

Taidegrafiikan maistiaiskurssi, 31.8.

Tanssi-improvisaatiotyöpaja & opettajien esitys, 28.–29.8.

Teatteri- ja ilmaisupaja, 2.–3.10.

Teatterimuskari 5-6-vuotiaille A, 15.9.–17.11.

Tunteet ja ilmaisu laulutekniikan apuna–viikonloppukurssi, 2.–3.10.

Twerkkaus, 9.–10.10.

Ukulelen alkeiskurssi 7-9-vuotiaille, 15.9.–17.11.

Ukulelen alkeiskurssi 7-9-vuotiaille–maistiaiskurssi, 31.8.

Vapautta laulamiseen Alexander-tekniikalla, 30.10

Videokuvauksen ja -editoinnin kurssi, 28.10.–25.11.

Viiden elementin jooga, 7.9.–30.11.

Yhdenvertaisuutta työpaikoille – inklusiivisen työpaikan kehittäminen, 25.10.–15.11.

Yhteisöviestinnän perusteet, 21.–28.9.

Yin jooga, 27.–28.11.

Yritysverotus ja tilinpäätössuunnittelu, 27.9.–8.11.

Ääni- ja liikeimprovisaatio–maistiaiskurssi, 31.8.

 

Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Opisto tarjoaa syksyllä monta kivaa lapsille suunnattua kurssia. Osalle osallistutaan yhdessä aikuisen kanssa, osa on suunnattu pelkästään lapsiosallistujille. Tervetuloa sirkustelemaan, kokeilemaan laulusuzukia, roiskemaalausta tai improa!

Tutustu tarkemmin alla näkyvään kurssitarjontaan klikkaamalla kurssin nimeä. Kursseja voit hakea, ilmoittautua ja maksaa turvallisesti myös kurssiverkkokaupassa. Ilmoittautua voit lisäksi sähköpostitse toimisto@helao.fi tai opiston toimistolla osoitteessa Runeberginkatu 22-24 (tarkista aukioloajat).

Painettu esite ilmestyy elokuussa ja sen voi hakea opistolta, kirjastosta tai mm. lähialueen K-Market Museokadulta tai Meclusta. Esite postitetaan kahden vuoden ajan opiston kursseille osallistuneille sekä lähistön postinumeroalueille niihin talouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa.

Liikunta

Äiti–vauva-jooga viikonloppukurssi (3–12 kk) 9.10.2021 – 9.10.2021

Äiti–vauva-jooga (3–12 kk) 28.10.2021 – 2.12.2021

Äiti–vauva-pilates A (2–8 kk) 6.9.2021 – 11.10.2021

Äiti–vauva-pilates B (2–8 kk) 25.10.2021 – 29.11.2021

Aikuinen–lapsi-sirkus (2–4 v) 29.10.2021 – 3.12.2021

Aikuinen–taapero-sirkus (1–2 v) 10.9.2021 – 15.10.2021

Aikuinen–vauva-sirkus A (4–12 kk) 10.9.2021 – 15.10.2021

Aikuinen–vauva-sirkus B (4–12 kk) 10.9.2021 – 15.10.2021

Aikuinen–vauva-sirkus C (4–12 kk 29.10.2021 – 3.12.2021

Musiikki

Laulusuzukikurssi perheille (3-6-vuotiaat) 7.10.2021 – 4.11.2021

Laulusuzukikurssi perheille (3-6-vuotiaat) – maistiaiskurssi 2.9.2021 – 2.9.2021

Laulusuzukin vauvaryhmä (3 kk – 2-vuotiaat) 16.9.2021 – 21.10.2021

Laulusuzukin vauvaryhmä (3 kk – 2-vuotiaat) – maistiaiskurssi 2.9.2021 – 2.9.2021

Muskari 3-5-vuotiaille – maistiaiskurssi 1.9.2021 – 1.9.2021

Pianomuskari 5-6-vuotiaille – maistiaiskurssi 31.8.2021 – 31.8.2021

Taaperomuskari 1-2-vuotiaille – maistiaiskurssi 31.8.2021 – 31.8.2021

Taaperomuskari 2-3-vuotiaille – maistiaiskurssi 31.8.2021 – 31.8.2021

Teatterimuskari 5-6-vuotiaille – maistiaiskurssi 1.9.2021 – 1.9.2021

Vauvamuskari 3-12 kk – maistiaiskurssi 31.8.2021 – 31.8.2021

Vauvamuskari 3-8 kk 14.9.2021 – 30.11.2021

Vauvamuskari 8-12 kk 14.9.2021 – 30.11.2021

Vauvamuskari 3-12 kk A 15.9.2021 – 1.12.2021

Vauvamuskari 3-12 kk B 2.10.2021 – 27.11.2021

Taaperomuskari 1-vuotiaille A 14.9.2021 – 30.11.2021

Taaperomuskari 1-vuotiaille B 15.9.2021 – 1.12.2021

Taaperomuskari 2-3-vuotiaille A 14.9.2021 – 30.11.2021

Taaperomuskari 2-3-vuotiaille B 15.9.2021 – 1.12.2021

Music Playschool in English for 4-5 years old, 2.10.2021 – 27.11.2021

Muskari 3-4-vuotiaille 16.9.2021 – 18.11.2021

Muskari 4-5-vuotiaille 15.9.2021 – 17.11.2021

Pianomuskari 5-6-vuotiaille 16.9.2021 – 18.11.2021

Teatterimuskari 5-6-vuotiaille A, 15.9.2021 – 17.11.2021

Teatterimuskari 5-6-vuotiaille B, 2.10.2021 – 27.11.2021

Pianon ryhmäalkeet 7-9-vuotiaille – maistiaiskurssi, 1.9.2021

Pianon ryhmäalkeet 7-9-vuotiaille A, 16.9. – 14.10.2021

Pianon ryhmäalkeet 7-9-vuotiaille B, 21.10. – 18.11.2021

Ukulelen alkeiskurssi 7-9-vuotiaille – maistiaiskurssi, 31.8.2021

Ukulelen alkeiskurssi 7-9-vuotiaille, 15.9. – 17.11.2021

Pieni suuri pianisti – kurssi lapselle ja aikuiselle 15.9.2021 – 20.10.2021

Kuvataide

Roiskemaalauksen perhekurssi – lapsi-aikuinen-kurssi 13.11.2021 – 13.11.2021

Impro

Aikuinen–lapsi-impro 27.11.2021 – 27.11.2021

 

Helsingin Aikuisopisto Helsingin Aikuisopisto

Opiston syksy tarjoaa mukavan valikoiman senioreille suunnattuja kursseja. Erityisesti liikunnan, tanssin, musiikin ja tietotekniikan alueella löytyy useita vaihtoehtoja eri tarpeisiin.

Tutustu tarkemmin alla näkyvään kurssitarjontaan klikkaamalla kurssin nimeä. Kursseja voit hakea, ilmoittautua ja maksaa turvallisesti myös kurssiverkkokaupassa. Ilmoittautua voit lisäksi sähköpostitse toimisto@helao.fi tai opiston toimistolla osoitteessa Runeberginkatu 22-24 (tarkista aukioloajat).

Painettu esite ilmestyy elokuussa ja sen voi hakea opistolta, kirjastosta tai mm. lähialueen K-Market Museokadulta tai Meclusta. Esite postitetaan kahden vuoden ajan opiston kursseille osallistuneille sekä lähistön postinumeroalueille niihin talouksiin, joissa ei ole mainoskieltoa.

Kuvassa joogaopettaja Annika Sarvela.

Liikunta

Seniorijooga opistotalossa A; 6.9.–11.10.

Seniorijooga opistotalossa B; 25.10.–29.11.

Seniorijooga Pikku Huopalahdessa; 7.9.–30.11.

Pilates ja kehonhuolto senioreille alkeet; 8.9.–1.12.

Pilates ja kehonhuolto senioreille alkeisjatko; 9.9.–2.12.

Pilates ja kehonhuolto senioreille alkeisjatko/keskitaso; 15.9.–17.11.

Pilates ja kehonhuolto senioreille keskitaso; 9.9.–2.12.

Seniorijumppa maistiaiskurssi; 1.9.–1.9.

Seniorijumppa A; 6.9.–22.11.

Seniorijumppa B; 8.9.–24.11.

Seniorijumppa C; 9.9.–25.11.

Tasapaino- ja lihaskuntoharjoittelu senioreille; 8.9.–24.11.

Venyttely ja kehonhuolto senioreille; 7.9.–23.11.

Tanssi

Seniorilattari alkeet; 10.9.–26.11.

Seniorilattari alkeisjatko A; 8.9.–24.11.

Seniorilattari alkeisjatko B; 8.9.–24.11.

Seniorilattari alkeisjatko C; 7.9.–23.11.

Seniorilattari keskitaso A; 7.9.–23.11.

Seniorilattari keskitaso B; 9.9.–25.11.

Seniorilattari keskitaso C; 7.9.–23.11.

Seniorilattari jatkotaso; 10.9.–26.11.

Seniorilattari maistiaiskurssi; 1.9.–1.9.

Musiikki

Joulun toivelaulut -kurssi senioreille; 7.12.–9.12.

Tietotekniikka

Tietokoneen peruskäyttö, verkkoasiointi ja tiedonhaku A – intensiivikurssi; 20.9.–30.9.

Tietokoneen peruskäyttö, verkkoasiointi ja tiedonhaku B; 1.11.–29.11.

Tietokoneen peruskäyttö, verkkoasiointi ja tiedonhaku C; 2.11.–30.11.

Tietokoneen peruskäyttö, verkkoasiointi ja tiedonhaku D; 3.11.–1.12.