Search Etusivu Toggle Menu
Home Search
Helsingin aikuisopisto > Aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitus­taidon opettajaksi valmentava täydennyskoulutus, 10 op

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu tällä hetkellä aikuisten (tai nuorten) luku- ja kirjoitustaidon opettajina toimiville ja tähän työhön hakeutuville. Osallistujilta edellytetään opettajan koulutusta (luokanopettaja, eri­tyis­opettaja, kielten aineenopettaja tai vastaava tutkinto) sekä kokemusta aikuisten maahanmuuttajien opettamisesta. Etusijalla ovat vapaan sivistystyön ja aikuiskoulutuksen piirissä työskentelevät opettajat.

Maahanmuuttajilla on oltava vastaava opettajan koulutus kotimaastaan, tutkinto rinnastettu ja suomen kielen taitotaso C1.

Tavoitteet ja sisällöt

Tavoitteena on kehittyä lukutaito-opettajana ja saada lisäpätevyyttä ja osaamista sekä oppilaiden että työnantajan hyväksi. Koulutus perustuu aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutuksen opetussuunnitelmaan. Koulutuksessa opitaan toiminnallista metodiikkaa, eriyttämistä, motivointia, kielitaidon arvioinnin perusteita ja opetusteknologian käyttöä. Lisäksi saadaan tietoa maahanmuuttajien kulttuureista ja kulttuuritaustan merkityksestä sekä observoidaan kokeneiden opettajien työtä.

Opinnot

Koulutukseen ei sisälly lainkaan lähiopetusta, vaan se suoritetaan kokonaan verkossa. Koulutukseen voi osallistua mistä tahansa päin Suomea. Tehtävien tekemiseen kuluva aika kannattaa huomioida omissa ajankäyttösuunnitelmissa.

Koulutuksen ilmoittautumisaika alkaa viikolla 10/2017, ja koulutus toteutetaan viikoilla 14-39/2017. Sisällöt ovat samat kuin syksyn 2016 koulutuksessa.

Aikataulu

Koulutus toteutetaan välillä huhtikuu – lokakuu 2017. Tehtäviä voi tehdä oman aikataulun mukaan valinnaisessa järjestyksessä. Ohjelmassa on ohjeellinen aikataulu tehtävien palauttamiselle. HUOM! Kaikki koulutusvideot eivät välttämättä ole valmiina vielä koulutuksen käynnistyessä. Kaikki vaadittavat tehtävät on suoritettava 10.10.2017 mennessä todistuksen saamiseksi.

Kouluttajat

Kouluttajina toimii lukutaitokoulutuksen asiantuntijoita, mm. Kaarina Sergejeff Amiedusta, Minna Intke Hernández ja Maria Ahlholm Helsingin yli­opistolta.

Koulutukseen hakeminen

Ilmoittaudu koulutukseen tästä.

Koulutukseen valituille lähetetään kutsu ilmoittautumisajan päätyttyä. Hakuaika päättyy 30.3. Koulutukseen valituille ilmoitetaan 3.-4.4.

Maksut ja peruutusehdot

Koulutus on Opetushallituksen kustantamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja osallistujille maksutonta. Mahdolliset matka-, majoitus-, ruokailu- ja sijaiskulut osallistuja hoitaa itse. Osallistumisen peruuttamisesta viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen peritään 50 euroa. Kurssin keskeyttämisestä ilman pätevää syytä peritään 100 euroa.

Lisätietoja

Irene Wichmann
irene.wichmann@helsinki.fi

Koulutusjohtaja Sirpa Rönkkö
puh. 050 4394 060
ronkko@helao.fi

Tulosta esite pdf-muodossa: LKopettajat_esite2017

Vuoden 2016-2017 koulutuksen esite löytyy täältä: LKopettajat_esite2016

Koulutuksen ajankohta: Marraskuu 2016 – Toukokuu 2017. Kevään koulutuspäivät ovat 10.1., 7.2., 7.3. ja 4.4.2017, aina klo 16-20.
Kaikki vaadittavat tehtävät on suoritettava toukokuun 2017 loppuun mennessä todistuksen saamiseksi.