Kurssivinkit
17 / 02 / 23

Suosittu kesäleiri 7–10-vuotiaille jälleen tänä kesänä 5.–8.6.

Aloita lapsesi kesäloma kesäleirillä 5.–8.6.

Luvassa on neljä hauskaa taidepainotteista päivää monipuolisen tekemisen parissa. Leiri järjestetään Helsingin aikuisopiston opistotalossa osoitteessa Runeberginkatu 22–24 maanantaista torstaihin kello 9–15.

Ohjelma

Taidepainotteisen leirin ohjelmaan kuuluu teatteri-ilmaisua, tanssia, liikuntaa, kuvataidetta, kädentaitoja ja ulkoilua sekä rentoa yhdessäoloa aamusta iltapäivään (klo 9–15). 

Leiripäivän aikana syödään lounaaksi omia eväitä ja iltapäivällä opiston tarjoama pieni välipala. 

Opettajat ovat oman alansa kokeneita pedagogeja, kuten myös leirin muu henkilökunta. Tanssia ja liikuntaa opettaa Annina Tuhkunen, teatteri-ilmaisua Katariina Kannisto, kuvataidetta Jonna Johansson ja kädentaitoja Saala Lehtisaari-Pousar.

Kuvataide

Maalauspajassa tutustutaan guassien eli peittävien vesivärien käyttömahdollisuuksiin hauskojen tehtävien avulla. Tunneilla tutkitaan värisävyjä ja kokeillaan niiden sekoittamismahdollisuuksia sekä tarkastellaan esimerkkikuvina taiteilijoiden töitä. Lisäksi harjoitellaan vauhdikasta ja toiminnallista maalaamista vaikkapa telojen, lastojen ja sumutus-pullojen kera sekä kokeillaan tarkempaa maalaamista siveltimien ja maalausjalustan tuella. Pääpaino on rennossa ja mukavassa tekemisessä.

Käsityö

Käsityöpajassa tutustutaan kankaan pinnan kuvioinnin eri mahdollisuuksiin käyttämällä omaperäisiä itsetehtyjä leimasimia. Tunneilla kokeillaan kangasvärien sekoittamismahdollisuuksia sekä sovelletaan luovasti tarjolla olevia kierrätysmateriaaleja. Valmiista kankaista valmistetaan ideoiden mukaisia tuotteita. Käsityöpajassa käydään inspiraation lähteenä Designmuseon ”Marimekko” -verkkonäyttelyssä.

Liike, tanssi ja rytmi

Työpajassa tutkitaan erilaisia tapoja liikkua ja tanssia musiikin ja erilaisten mielikuvien innoittamana. Inspiroidutaan länsiafrikkalaisten tanssien liikekielestä ja rytmiikasta, ja tutustutaan myös muutamiin länsiafrikkalaisiin soittimiin.

Teatteri-ilmaisu

Kesäleirin teatteri-ilmaisun osiossa tutustutaan näyttelemisen ja improvisaation alkeisiin monipuolisten harjoitusten, teatterileikkien ja -pelien kautta. Tunneilla irrotellaan ilmaisu sekä kokeillaan näyttelemisen eri osa-alueita ja improvisointia. Samalla harjoitellaan vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, syvennetään läsnäoloa ja vahvistetaan omaa ilmaisua hauskasti turvallisessa ilmapiirissä.

Lisätietoja kesäleiristä

Leirille ilmoittautuminen alkaa 6.3. ja hinta on 139 euroa. Leirille mahtuu mukaan 10–16 lasta, ja turvallisia aikuisia on paikalla aina vähintään kaksi.

Lisätietoja antavat Saara Anttonen, saara.anttonen@helao.fi ja Juha Okko, juha.okko@helao.fi 

Voit tulostaa alla olevan linkin takaa löytyvän pdf:n. Laita ilmoitus jakoon tai kiinnitä koulun, kaupan tai muun sopivan paikan ilmoitustaululle. Kiitos avustasi!