Kurssivinkit
04 / 03 / 22

Kesäleiri 7–10-vuotiaille 6.–9.6.2022

Kesäleiri 7–10-vuotiaille 6.–9.6.2022

Aloita lapsesi kesäloma taidepainotteisella kesäleirillä! Luvassa on neljä hauskaa päivää monipuolisen tekemisen parissa. Leiri järjestetään Helsingin aikuisopiston opistotalossa osoitteessa Runeberginkatu 22-4 maanantaista torstaihin kello 9 – 15. Leirille mahtuu mukaan 10–16 lasta ja turvallisia aikuisia on paikalla aina vähintään kaksi.

Ohjelma

Taidepainotteisen leirin päivittäiseen ohjelmaan kuuluu teatteri-ilmaisua, musiikkia ja kuvataidetta. Lisäksi ohjelmassa on ulkoilua tai liikunnallisia sisäleikkejä sekä muuta ohjattua toimintaa ja rentoa yhdessäoloa.

Leiripäivän aikana syödään lounaaksi omia eväitä ja iltapäivällä opiston tarjoama pieni välipala. Leirin päätteeksi on luvassa leiridisko ja leiritodistusten jako.

Teatteri-ilmaisu

Leirin teatteri-ilmaisun osiossa tutustutaan näyttelemisen ja improvisaation alkeisiin monipuolisten harjoitusten, teatterileikkien ja -pelien kautta. Tunneilla irrotellaan ilmaisua sekä kokeillaan näyttelemisen eri osa-alueita ja improvisointia. Samalla harjoitellaan vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, syvennetään läsnäoloa ja vahvistetaan omaa ilmaisua hauskasti turvallisessa ilmapiirissä.

Musiikki

Musiikkiosuus on laulupainotteinen. Tunneilla tutustutaan yhdessä laulamiseen ja stemmalaulun perusteisiin. Lisäksi harjoitellaan rytmisoittimien avulla musiikin perussykettä ja laulujen rytmejä sekä tehdään hauskoja kehorytmi-harjoituksia. Tunnit sisältävät leikinomaisia ääniharjoituksia ja lauluja, jotka kehittävät kokonaisvaltaista ja luontaista äänenkäyttöä sekä oman äänen hallintaa. Musiikkiosuudessa harjoitellaan myös yhteistyötaitoja, kuten muiden kuuntelua ja opettajan seuraamista.

Maalauspaja

Maalauspajassa tutustutaan guassien eli peittävien vesivärien käyttömahdollisuuksiin hauskojen tehtävien avulla. Tunneilla tutkitaan värisävyjä ja kokeillaan niiden sekoittamismahdollisuuksia sekä tarkastellaan esimerkkikuvina taiteilijoiden töitä. Lisäksi harjoitellaan vauhdikasta ja toiminnallista maalaamista vaikkapa telojen, lastojen ja sumutuspullojen kera sekä kokeillaan tarkempaa maalaamista siveltimien ja maalausjalustan tuella. Pääpaino on rennossa ja mukavassa tekemisessä.

Opettajat

Opettajat ja leirin muu henkilökunta ovat oman alansa kokeneita pedagogeja. Teatteri-ilmaisua opettaa Johanna Torasvirta, musiikkia Hanna Torhamo ja kuvataidetta Jonna Johansson.

Hinta

Leirin hinta on 129 euroa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Leirille ilmoittaudutaan lapsen henkilötiedoilla. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä, jos lapsellasi on erityistarpeita.

Ilmoittautumisen voi perua maksutta 14 vuorokautta ennen leirin alkua. Opisto voi perua leirin viimeistään 14 vuorokautta ennen leirin alkamista, mikäli minimiosallistujamäärä ei ole täyttynyt.

Leiriläisiä ei ole vakuutettu opiston toimesta, joten huolehdithan lapsen vakuutuksesta. Lähetämme lisätietoja leirikirjeen muodossa kaksi viikkoa ennen leirin alkua.

Voit tulostaa alla olevan linkin takaa löytyvän pdf:n. Laita ilmoitus jakoon tai kiinnitä koulun, kaupan tai muun sopivan paikan ilmoitustaululle. Kiitos avustasi!